Roepaen heeft een zeer divers en bijzonder programma de komende weken, met o.a. Daniël Lohues, Martin Carthy, Gert Vlok Nel en Laura Vital.

Cultureel Podium Roepaen pakt fors uit in het nieuwe jaar met een zeer divers programma. De optredens zullen gedeeltelijk in de kapel zijn en in het keukencafé van Roepaen. Zondag 21 januari komt Daniël Lohues naar Roepaen, direct gevolgd op donderdag 25 januari met een optreden van folklegende Martin Carthy. Ooit lid van Steeleye Span, nu ook nog steeds actief in Waterson:Carthy, de familiegroep die nog steeds een van de toonaangevende Britse folkgroepen is.

En dan volgt een overvol en bijzonder 1e weekend van februari op Roepaen. Op 1 februari is er het optreden van Gert Vlok Nel. Van de Zuid Afrikaanse zanger en dichter Gert Vlok Nel werd pas de documentaire Beautiful in Beaufort-Wes uitgezonden van Walter Stokman. Ook verscheen opnieuw de cd Beaufort-Wes Se Beautiful Woorde, op dit moment een hit. Wonderschone volstrekt authentieke muziek van een zeldzame puurheid.

Op zaterdag 3 februari is er de tribute to John Hiatt met JW Roy. Op zondag om 14.30 uur de jonge flamencodiva Laura Vital met meestergitarist Manolo Franco in de kapel. Laura Vital behoort met India Martinez tot de top van de jonge generatie flamencozangeressen in Andalusie. Manolo Franco is een van de beste flamencogitaristen van dit moment. Vanaf 16.00 in het keukencafé Kersten de Ligny en Stef White gevolgd door de Amerikaanse zanger Nathan Hamilton en het spectaculaire weekend wordt afgesloten door de country rock met invloeden van John Mellencamp van Amerikaanse zanger Chris Knight, die onlangs zijn uitstekend ontvangen Enough Rope uitbracht. En dit is slechts een greep uit het programma van Roepaen de komende weken.

Landgoed Roepaen, Kleefseweg 9, Ottersum
Voor meer informatie: www.cultureelpodium.nl.