Op het programma van Camelot in Nijmegen staan Willem Boon & Henk Boogaard, Tom Musca & Sleepingdog en Manic Treat.

Eet- en Biercafé Camelot in Nijmegen organiseert muziek op de dinsdagen. Ook in januari staan er weer folk, luisterliedjes, singer-songwriter en progressieve altcountry op het menu.

dinsdag 9 januari 21:30
Willem Boon & Henk Boogaard

www.myspace.com/willemboon, members.chello.nl/r.bloemhard/HenkBoogaard.htm
Willem Boon noemt zichzelf de meest besproken folkzanger van Nederland. Na een jarenlange verslaving aan pruimtabak en de roomboterbabbelaars van Werther schrijft Boon tegenwoordig weer liedjes. Over de oorlog in Irak, bedenkelijke olifanten, angstzweet en Friesland in de ochtend. Begeleid door een folky gitaar en droog gezongen zoals alleen een Fries dat kan.

In plaats van vaak al te overdadig gearrangeerde liedjes en tekstuele thema's die ver van ieders bedstede afstaan, brengt Henk Boogaard muziek gegrepen uit het kleine van iedere Hollandse keuken. Het ene loflied na het andere over groenten en fruit tovert Henk uit zijn mouw. Dit naast liedjes over kleine verzetjes en een hart onder een riem. Henk tovert een glimlach op het gezicht van iedere luisteraar, juist vanwege de authentieke onschuld en oprechtheid van deze Arnhemse rasartiest.

dinsdag 16 januari 21:30
Tom Musca & Sleepingdog (+ Machinefabriek)

www.tommusca.nl, www.sleepingdogmusic.com
Tom Musca noemt zichzelf een ‘soundscape songwriter'. Terwijl de meeste songwriters een conventioneel pad bewandelen van fijn gitaargetokkel en leuke liedjes, verrast Tom met een heuse eigen geluidsinstallatie, een hoeveelheid snoeren die hem bijkans lijken te verstikken en pedalen, knopjes en schuifjes ten overvloede. Tom doet je drie kwartier lang met open mond staren naar zijn vakkundige prestaties om je uiteindelijk met langzaam wegebbend kippenvel achter te laten. Speciale aandacht verdient nog zijn ijzingwekkende stem. In een grijs verleden won hij het Gelderse singer-songwriterfestival, tegenwoordig heeft hij zich toegelegd op bevreemdende, hoekige, atmosferische komposities die zwaar op sfeer leunen.

Chantal Acda heeft al verscheidene platen uitgebracht onder verschillende namen. U kent haar misschien van Chacda, een tegendraads muziekproject met meer dan fijne indiepop liedjes. Als Sleepingdog zingt Chantal vanavond over haar slapende hond op de veranda, roodborstjes in de wit besneeuwde bomen en walmende kaarsen. Chantal brengt de luisteraar tot rust met een integere voordracht, fluisterzachte zang en folky liedjes die doen denken aan Brown Feather Sparrow en Emiliana Torrini. Zij wordt bijgestaan door het Arnhemse Machinefabriek. Chantal bracht onlangs het album Naked in a clean bed uit.

dinsdag 23 januari 21:30
Manic Treat

www.manictreat.com
Het Friese Manic Treat combineert naar eigen zeggen pop, blues, rock, country, singer-songwriter en andere roots muziek tot een progressieve altcountry stijl. De ene helft van dit duo, Serge Epskamp, is gevormd door Emmy-Lou Harris en Neil Young. Jurre Engelsman is een gevaar in het gitaarlandschap zoals de auto dat is op de weg. De muziek van Manic Treat heeft bij vlagen iets weg van Sixteen Horsepower. Iets zit de twee mannen op de hielen, of het de duivel is mag u zelf uitmaken. Manic Treat zweet, bonkt, is op reis, de weg kwijt, breekt een stel snaren, speelt door, stapt in een roestige auto en giert slippend door de bocht. Doorwrochte rootsmuziek gestoeld op Amerikaanse leest.

Eet- en Biercafé Camelot, Grote Markt 37, Nijmegen, website: www.cafecamelot.nl en www.myspace.com/camelotlive.