Poppodium Atak in Enschede heeft in januari de Amsterdam Klezmer Band (12-1) en Parne Gadje & Gjunler Abdula (27-1) op het programma staan.

Op 12 januari is in Poppodium Atak in Enschede een Nieuwjaarsreceptie van het Muziekkwartier. Als muzikale begeleiding treedt de Amsterdam Klezmer Band op. Het repertoire van de Amsterdam Klezmer Band bestaat op dit moment nog slechts voor een deel uit traditionals uit Balkan- en Klezmeroverlevering. Het grootste deel van het AKB repertoire is van de hand van de bandleden zelf, die zonder uitzondering allemaal hun eigen muzikale bijdrage leveren aan een steeds maar groeiende melting pot van aanstekelijke Balkan-zigeuner-klezmer crossovers. Op deze manier tracht de band de door hun zo geliefde Oost-europese balkan-, klezmer- en zigeunermuziektradities nieuw leven in te blazen. Bezetting: Job Chajes (altsaxofoon en raps), Janfie Van Strien (klarinet, sopranino sax en backing vocals), Gijs Levelt (trompet), Joop v/d Linden (trombone, percussie en bariton-tuba), Theo Van Tol (accordeon), Jasper de Beer (contrabas en backing vocals), Alec Kopyt (percussie en zang).
12 januari 2007, aanvang 21:30, entree gratis. Website: www.amsterdamklezmerband.nl.

Parne Gadje & Gjunler Abdula staan op 27 januari op het programma van Atak. Bizoagor is een gezamenlijk project van Parne Gadje, de Stichting Roma Emancipatie, opgericht door Roma dichter en activist Gjunler Abdula, en de organisatie Rromano Vas te Šutka, Macedonië. In het kader van de poëziemarathon treedt Parne Gadje deze avond op samen met Gjunler Abdula. Dat is uniek, want Bizoagor werd slechts één keer eerder live opgevoerd, op het Crossing Border Festival op 18 november bij de uitreiking van de NOVIB/OXFAM PEN Award - een besloten bijeenkomst. Dit optreden is met andere woorden het eerste dat voor iedereen toegankelijk is. Bijzondere bijkomstigheid: de opbrengst van de cd-verkoop van Bizoagor gaat naar een project om kinderen in Macedonië onderwijs te geven in de taal van de Roma. Het eerste lesboek is inmiddels al verschenen. Bezetting Parne Gadje: Marc Constandse (zang, bandoneon, percussie), Dan Tuffy (gitaren), Michiel Hollanders (dobro, velofoon, fietsbandbas), Gerwil Kusters (klarinet en andere blaasinstrumenten).

27 januari 2007, aanvang 21:00, entree 8,50 (vvk 7,50) euro. Website: www.smokedrecordings.com en www.roma-emancipatie.nl.

Zie ook: www.atak.nl.