Pete Morton speelt op maandag 15 januari a.s. vanaf 20:30 uur in Den Herberg in Belfeld in Nederlands Limburg.

Ruim twintig jaar is deze liedjessmid actief en reist hij met zijn pakkende songs de hele wereld rond. Begin jaren negentig maakte Pete furore met het trio Urban Folk, maar hij doet het evengoed solo. Vol passie zingt hij geweldige songs, die spaarzaam doch doeltreffend worden begeleid op de akoestische gitaar. Het ene moment is hij bloedserieus, het andere moment humoristisch met een gezonde dosis zelfspot. Zijn cd Hunting the heart uit 2000 werd door MOJO-folk uitgeroepen tot cd van het jaar. Ook zijn meest recente cd Flying an unknown flag ontvangt lovende kritieken. Laat je verrassen door Pete's kijk op de wereld en geef je over aan zijn overweldigende stem!

"Pete Morton liet zien en horen dat je met rake protest- en lovesongs,
 gebracht met slechts een handvol gitaarsnaren en één stem, maar met een stem die nog dagen in je hoofd blijft hangen!, zeer boeiend een zondagmiddag kunt doorbrengen."

Jan Duijf, Folkcafé Cambrinus, Horst

"Een stem die menigten aankan, een uitstraling die je niet kunt negeren, eenvoudig gitaarspel, interessante verhalen, een eigen blik op de wereld en liedjes die blijven hangen."
Dick Laning, De Stentor, Zwolle

Maandag 15 januari 2007, Pete Morton in Den Herberg in Belfeld. Aanvang 20:30 uur, toegang gratis.
Zie ook: www.petemorton.com en www.den-herberg.eu.