Stichting Mokum Folk organiseert op zondag 14 januari a.s., onder de noemer Mokum Folk Podium, een muziekoptreden van de formatie Sultan.

Sultan werd opgericht in 1984 door een aantal enthousiaste muzikanten die hun sporen in de internationale volksmuziek reeds hadden verdiend. Sultan slaagde erin zich in korte tijd een goede positie te verwerven in het folklorecircuit van zowel binnen- en buitenland en werd een graag geziene gast bij volksdansbals, folkcafé's, danscursussen, en als begeleidend orkest van diverse theaterdansgroepen.

Tradionele volksmuziek in eigentijdse, originele en jazzy bewerkingen. De wortels van de muziek liggen hoofdzakelijk in het Balkangebied, met name Bulgarije, Griekenland, Macedonië, Roemenië, Hongarije, het voormalige Joegoslavië en Albanië. Ook volksmuziek uit landen met etnologische banden zoals Turkije, Armenië en Israël behoren daartoe. Klezmer en zigeunermuziek zijn uit al deze landen afkomstig en dus ook in het repertoire terug te vinden.

Joris van Beek - viool
Ellen Boers - zang
René Gosse - darbuka, snare drum, tapan
Rob Kerkhoven - tambura
Stef Koopman - accordeon
Bert Kruijer - klarinet, saxofoon
Henk Mes - contrabas
Marjolein Rommerts -  zang

Het optreden vindt plaats op de Oostelijke Eilanden, in Zaal Wittenburg, Fortuinstraat 4. Aanvang 15.00 uur, zaal open om 14.30 uur. Toegangsprijs € 8,-.
Zaal Wittenburg bevindt zich aan de Fortuinstraat 4, hoek Kleine Wittenburgerstraat (Oostelijke Eilanden), op 10 minuten loopafstand vanaf het Scheepvaartmuseum. De locatie is goed bereikbaar per openbaar vervoer: vanaf het CS met bus 22 of 42, richting oost, uitstappen halte Oosterkerk. Met de tram kan ook: lijn 10 tot Zeeburgerstraat (bij de molen).  De straat rechts van de Oosterkerk ongeveer 500 m inlopen. Het zaaltje vindt u dan aan uw rechterhand, grenzend aan een speeltuin. Voor wie met de auto komt: op zondag valt er goed en gratis te parkeren in de buurt.

Voor verdere informatie: Rob van Niele (020-6478135) of  Bert Scherphuis (020-4942090), na 18.00 uur.