Op 27 januari is er in Molière in Brussel (B) een optreden van Officina Zoe, die Italiaanse pizzica en tarantella ten gehore brengen.

Salento (de 'hak' van Italië) staat bekend om haar pizzica (de oudste vorm van de tarantella), een opzwepende dans met een therapeutisch doel: het genezen van een gevaarlijke spinnenbeet (taranta=spin). De groep Officina Zoe heeft deze opzwepende eeuwenoude ritmes terug op de kaart gezet en met succes. De pizzica is de laatste jaren enorm populair bij de zuiditaliaanse jeugd. Vanuit de traditie brengt de groep onder leiding van Cinzia Marzo (zang, fluit, tamboerijn) en Donatello Pisanello (diatonisch accordeon) originele composities waarin de dwingende percussie van de tamboerijn het publiek hypnotiseert. Officina Zoe nam in totaal vier cd's op, stond op de grootste Europese festivals als Womex en Womad en schreef de muziek voor films als Sangue Vivo en Miracolo. De groep stond ook al eerder met succes op het Vrouwenstemmenfestival in 2005 in Brussel.

Cinzia Marzo (zang, fluit, tamboerijn), Lamberto Probo (tamboerijn, tamborra, zang), Donatello Pisanello (diatonisch accordeon), Antonio Palma (akoestische gitaar), Danilo Andrioli (tamboerijn, tamborra, zang).

Zaterdag 27 januari 2007, Officina Zoe, 20.00, Molière, Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050
Brussel (Elsene)
Toegang:
Leden: gratis
Niet-leden: 9 Euro

Zie ook: www.muziekpublique.be.