Op 23 januari speelt Martin Carthy bij Folk in de Wâlden in Oentsjerk, met Sido Martens in het voorprogramma.

Bob Dylan en Paul Simon reisden halverwege de jaren zestig naar Londen om zich in de florerende folkscene aldaar te laten inspireren. Toen al was Martin Carthy een vooraanstaand en toonaangevend vertolker van de Engelse traditionele volksmuziek. Simon zou 'zijn' Scarborough Fair hebben 'geleend' - net woord voor 'gepikt' - van Carthy. En hoe toevallig was het dat Dylan's monumentale Masters of War qua melodie vrijwel overeenstemde met Nottamun Town een eeuwenoude Britse traditional. Carthy stond ondermeer aan de wieg van Steeleye Span, de groep waarin folk en pop samensmolten. Al meer dan veertig jaar slaagt deze begenadigde gitarist en uitstekende zanger er in de Engelse folktraditie levend te houden. In 2005 werd Carthy door de BBC dan ook onderscheiden met de titel Folksinger of the Year. Samen met echtgenote Norma Waterson en dochter Eliza Carthy vormt hij de Watersons, een uiterst succesvol trio. Carthy mag met recht een van de godfathers van de Engels folk worden genoemd. Dinsdag 23 januari staat Carthy op het podium van Folk in de Wâlden in Oentjserk.
In het voorprogramma singer/songwriter Sido Martens. Zijn nieuwe cd 'Open' is dan net klaar en uiteraard bevat Martens' set de nodige liedjes daarvan.
 
Datum: dinsdag 23 januari 2007
Aanvang: 20.30 uur (zaal open om 20.00 uur)
Locatie: landgoed Stania State, Rengersweg in Oentsjerk
entree: € 10,-
reserveringen: 058-2125690/2562736 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.