Aanstaande maandag, 22 januari, is er een optreden van de nieuwe band Spoor in Meneer Frits in Eindhoven.

Spoor is een nieuwe formatie met Izak Boom. Hij speelt mandoline en banjo en werkte al samen met o.a. Peter Blanker, De Berini's en Aina en is een van de muzikanten die Youp van 't Hek begeleiden bij diens voorstellingen. Vorig jaar begon hij met de formatie HotchPotch ook aan een samenwerking met Kaz Lux.

spoor
Spoor

Maar Izak Boom schrijft ook zelf liedjes. Jarenlang deed hij dat voor de Nederlandstalige bluegrassband Vals Plat, maar die groep nam in december afscheid van het publiek en de leden gaan hun eigen weg. Boom heeft met Janos Koolen (snaren en zang), Bart Soeters (bas en zang), Arthur Bont (percussie en zang) en Andre van der Hoff (sax, fluit en zang) begin oktober vorig jaar een nieuwe formatie opgezet onder de naam Spoor. De band gaat verder in de geest van Vals Plat met eigen speelse Nederlandstalige teksten vervat in een pakkend, energiek, muzikaal jasje waarin allerlei ‘roots' invloeden verwerkt zijn. Meerstemmige samenzang blijft ook in Spoor kenmerkend voor het geluid. De percussie en de blazer geven de groep volgens Izak een iets vettere sound.

Maandag 22 januari 2007, Spoor, in Meneer Frits (het grand café bij het Muziekcentrum) in Eindhoven. Deuren open om 20:00 uur, aanvang 21:00 uur. Entree 5 euro. Reserveren via www.muziekcentrum.nl.

Zie ook: www.izakboom.nl.