Op 2 maart speeelt a capella trio "de luxe" Coope, Boyes & Simpson and friends in de Gasthuiskerk te Aarschot (B).

Het Engelse a capella-trio Coope, Boyes & Simpson (of CBS, zoals ze gemakkelijkheidshalve worden genoemd) heeft al een behoorlijke voorgeschiedenis bij onze zuiderburen, voornamelijk dankzij veelvuldige projecten voor Passendale Vredesconcerten, een heleboel concerttournees door de Lage Landen en een aantal a capella-workshops. Door deze concerten, en door samenwerkingen met een aantal Belgische muzikanten (Willem Vermandere, Norbert Detaeye, Panta Rhei, Rum, Lais,....) of koren (zoals bvb Wak maar Proper en Resolut) verwierf CBS daar een oververdiende nationale bekendheid.

De Engelse folkscene heeft een traditie van schitterende a capella-bands, zoals o.m. Swan Arcade, The Watersons en The Young Tradition. CBS is door de jaren echter zonder twijfel uitgegroeid tot een van de bekendste en de allerbeste uit het rijtje. De erg diepe basstem van Jim Boyes,  de hoge stem van Barry Coope en de tussendoor laverende stem van Lester Simpson wisselen de stempatronen voortdurend, wat een grote afwisseling in hun geluid brengt.

Het repertoire van het trio is zeer afwisselend en ronduit subliem. Ze vertolken graag en vaak traditionele nummers, maar Jim Boyes en Lester Simpson zijn daarenboven meesterlijke songsmeden. De Engelse (en Europese) muziekpers komt superlatieven tekort om hun cd's te bespreken. Andy Kershaw -grote meneer van BBC Radio One- omschrijft Jim en Lester onomwonden als "two of the best songwriters in Britain". Hun liederen zijn in de traditie geënt, en ze halen hun inspiratie vnl in socio-politieke thema's.  

2 maart 2007 om 20.30 u. in Gasthuiskerk te Aarschot (B), er zijn slechts 150 plaatsen beschikbaar, dus reserveren is gewenst.

De Gasthuiskerk is deel van het Cultureel Centrum 't Gasthuis, en is gelegen in de Gasthuisstraat 22 in het centrum van Aarschot.
Tickets kosten in voorverkoop 8 EUR en aan de inkom 10 EUR.
Tickets zijn verkrijgbaar via CC 't Gasthuis via tel nr 0032/16-564824 of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..