Op zondag 11 Februari opent Inner Strength de reeks Matinee-concerten in de Sint Jan in Roosendaal.

Folk-pop band Inner Strength bijt het spits af bij de serie Matinee concerten in de geheel vernieuwde en verbouwde Sint Jan in Roosendaal. Drie mooie dames, vergezeld door vier stoere heren, die je nu eens kippenvel bezorgen, en je dan weer doen dansen. Een zangeres die soms gothische sferen oproept, terwijl de viool je doet vermoeden dat je tussen de zigeuners zit. De soms warme, dan weer ijle klanken van een fluit kent haar opponenten in de bas en didge die de aardse diepte zoeken. Dan klinkt er een Ierse bouzouki op een opzwepende drum met een nog wilder didgeridoo ritme. Zomaar een aantal impressies en klanken die voorbij komen als je kijkt en luistert naar Inner Strength. Opzwepende, dansbare nummers, aanstekelijke, folky popsongs gemengd met serene, soms mystieke ballads.

Wat voor locatie is er beter geschikt voor dit brede spectum aan indrukken, gevoelens en emoties dan de tot cultureel centrum verbouwde gothische kerk Sint Jan in Roosendaal? Deze groep, met oud-Roosendaler Roland Mathijssen, opent daarom de reeks Matinee concerten in de Sint Jan.

De avond voor deze Matinee staat de band nog op het Fidder Folk Festival in Zwolle met Moya Brennan van Clannad. In maart en april staat de band verder nog in theaters in Hengelo, Zundert en Bladel.

Datum: Zondag 11 februari 2007
Tijd: 15:00 - 17:00u
Deuren open: 14:30u
Locatie: Sint Jan, Markt, Roosendaal
Entree: 5 Euro

Zie ook: www.inner-strength.nl en www.stjancultuur.nl.