Nikitov zal op op 15 maart 2007 Jiddische liederen en klezmer ten gehore brengen in de Utrechtse Liberaal Joodse Synagoge.

Nikitov is een akoestisch ensemble dat Jiddische liederen en klezmer speelt, waarbij ritme en klank uit de Gypsy Jazz en de Oost-Europese volksmuziek duidelijk doorklinken. De van oorsprong Nederlandse groep wordt in de Verenigde Staten beschouwd als een van de beste moderne Jiddische muziekensembles.
De groep werd in 2000 opgericht door zangeres Niki Jacobs en violist Jelle van Tongeren. Toen in 2003 de New Yorkse muzikanten Adam Good (gitaar) en Jason Sypher (contrabass) zich bij de groep voegden, was de huidige bezetting compleet.

nikitov
Nikitov

Nikitov speelt op internationaal niveau voor publiek over de hele wereld en trad onder meer op in de VS, Duitsland, België, Oostenrijk en Hongarije. In februari 2006 verzorgde Nikitov een avondvullende voorstelling in het Concertgebouw in Amsterdam.

Nikitov maakt nu een tournee langs diverse Nederlandse synagogen, met een speciaal programma met Jiddische muziek. In Utrecht vindt dit concert plaats op donderdag 15 maart a.s. in de Liberaal Joodse Synagoge.

Plaats: Merkaz, Magdalenastraat 1a, Utrecht (zijstraat Nieuwegracht)
Zaal open: 19.30 uur
Aanvang concert: 20.00 uur
Toegangsprijs: € 11,-  
Kaarten aan de zaal, reserveren is niet mogelijk. Vol = vol!

Organisatie: Liberaal Joodse Gemeente Utrecht i.s.m. Stichting Merkaz
Informatie: 06-28042327.

zie ook: www.nikitov.com.