In de reeks Tributes brengt singer-songwriter JW Roy, begeleid door o.a. Wouter Planteijdt, a.s. zaterdag in Ottersum een eerbetoon aan John Hiatt.

De Roepaen brengt wekelijk van januari tot en met april een tribute avond. En dit zijn niet gewoon coverbandjes maar een uniek project van Bartel Bartels, alias Professor Nomad die de top van de Nederlandse muzikanten om zich heen verzamelt. Niks routine of gelikte show. De top van de Nederlandse popmuziek op hun tenen, uit hun tenen. Bijzonder ook is dat er steeds slecht 4 optredens in Nederland zijn. Uit de tributes die al geweest zijn blijkt niet alleen het vakmanschap maar ook het enorme spelplezier. En erg leuk is ook de herkenning van de muziek van de oudere bezoeker en de ontdekking van de jongere bezoeker. Zo bleek uit de tribute van the Kinks hoe deze groep van invloed is geweest op de popmuziek. En hoeveel prachtige nummers de groep heeft geschreven. Een jonge bezoeker die van punk houdt hoorde waar de roots van de punk liggen.
 
As zaterdag is er de ode aan John Hiatt door oa. JW Roy en Wouter Planteijdt.
Volgend seizoen komt JW Roy met zijn nieuwe show naar Cultureel Podium Roepaen maar eerst zal hij twee tributes verzorgen op Roepaen. As zaterdag 3 februari komt hij met Wouter Planteijdt, Bartel Bartels en Stephan van der Meijden om een ode te brengen aan John Hiatt. Zaterdag 10 maart komt hij opnieuw naar Roepaen met een ode aan de Rolling Stones.

Zaterdag 10 februari is het de beurt aan Roxy Music. Dan komen o.a.  Mieke Giga (de Gigantjes), David Hollestelle (Wild Romance), Otto Cooymans (Scene, Wild Romance) naar de night clun van Roepaen. Zaterdag 17 februari Pink Floyd met niemand minder dan Andre Manuel. Zaterdag 24 februari wordt een zeer bijzondere avond met maar liefst 8 man op het podium. De tribute to country-rock met Ben Kribben (Van Dik Hout), Koppe Koppeschaar, BJ Baartmans, Jelka van Houten (Turks Fruit), Marieke Plantinga (de Poema's), Anna de Beus (de Poema's) en Bartel bartels en Stephan van der Meijden. Ze zullen nummers spelen van de Eagles tot Ryan Adams. Zaterdag 3 maart is er een soul sessie met nummers van Aretha Franklin, Marvin Gaye, Supremes, Otis Redding, Sly Stone. Aan deze sessie werken o.a. mee Monique & Suzanne Kleemann van Lois Lane, Jacques Bico en Bart de Ruiter.

Zaterdag 3 februari 2007, Tribute to John Hiatt, door JW Roy, Wouter Planteiijdt, Bartel Bartels en Stephan van der Meijden, Cultureel Podium Roepaen, Kleefseweg 9, Ottersum. Aanvang 21:00 uur, entree 10 euro.

Zie ook: www.cultureelpodium.nl