Tijdens de Februari Muziekmaand in Enschede is ook folkmuziek te horen. Morgen (2-2) speelt o.a. The Trinity Knot, op 24 februari is er de Bal Folk Nacht.

De Februari Muziekmaand betekent ook dit jaar een maand lang bijna 100 muzikale optredens van amateurs en professionals in heel Enschede. Bij de opening morgen in het Balengebouw staan drie acts geprogrammeerd.  

Robinson, Freitag and Caruso
Robinson, Freitag and Caruso is een driemans band met "Drum'n'Bass'n'Piano" muziek. Het zijn ook koks. Hun ingrediënten zijn: Vrije Jazz en Folk & FastFunk. Voeg daar pure energie en echte beleving aan toe en je krijgt een idee van de muzikale stoofpot die vanavond geserveerd wordt. Drie vrienden die gezamenlijk aan een menu bereiden waarin het geheel meer is dan de som der delen.

Funk Jam Exhaust

Funk Jam Exhaust is opgericht om gezellig relaxte muziek te maken en dat zullen ze vanavond dan ook zeker doen. De inspiratie komt van oudere jazz, maar ook hedendaagse pop.

The Trinity Knot

Het Keltische folkduo The Trinity Knot speelt treurige laments, gevoelige ballades en aanstekelijke meezingers. Tegen het eind van een optreden van The Trinity Knot:
-spreekt u Engels met een Iers en/of Schots accent (of natuurlijk een Keltisch-Twentse kruisbestuiving),
-weet u wat een "lilt" is,
-kunt u menig tragische wijze noemen, waarop een oude Kelt het loodje kan leggen.

De 24ste is de Enschede Bal Folk Nacht, de hele nacht dansen tot de zon weer opkomt. Voor wie nog niet weet hoe dat moet is er aan het begin van de avond een stoomcursus voor beginners, zodat iedereen de basis onder de knie krijgt en niemand een excuus heeft om zich niet tot het ochtendgloren in 't zweet te dansen op een fijne dansvloer.

De Enschede Bal Folk Nacht heeft als primeur voor Nederland de CD-presentatie van de Belgische folkgroep KV Express en verder optredens van Enschedees folkcollectief The Gonnagles en een spin-off van EmBRUN, genaamd EmBRIO. Zie voor het precieze programma: http://folk.twente.org/balfolk.

Februari 2007, Februari Muziekmaand in Enschede, op diverse locaties. Het gehele programma is te vinden op www.februarimuziekmaand.nl.