Op dinsdag 13 februari is er op Folk in de Wâlden in Oentsjerk een vriendschappelijke confrontatie tussen Friesland en Groningen met een dubbelconcert van Jaap Louwes en Harry Niehof.

Elk seizoen van Folk in de Wâlden kent een avond waarop de vriendschappelijke muzikale confrontatie Groningen - Friesland plaats vindt. Op dinsdag 13 februari gespen Groninger Harry Niehof en Fries Jaap Louwes de gitaren om, schrapen vervolgens de kelen en laten van zich horen. Ieder met zijn geheel eigen klankkleur en idioom.

Louwes heeft al jaren de blues, de Woudblues want Jaap komt uit de befaamde Friese streek de Wouden. Al sinds 1984 zingt Louwes strikt in zijn eigen taal, solo maar van 1986 tot 1992 als lid van de befaamde Friese groep Bricquebec. Hij doet dat op volstrekt unieke wijze, van rauw naar intiem, van harksankje tot drinklied.

jaap louwes
Jaap Louwes

Harry Niehof bekwaamde zich na Engelstalige folk in Spaanse dansmuziek. Keerde op zijn schreden terug en gaf zich over aan de Grunneger Blues. Uitstekend gitarist, prettig zingend en innemend als performer bouwt Niehof aan een reputatie die hem tot over de provinciegrenzen brengt.

harry niehof
Harry Niehof

Beide heren schrijven hun eigen repertoire, brengen dat regelmatig uit en laten op 13 februari graag zien en horen wat nu juist hen zo bijzonder maakt.
 
Datum: dinsdag 13 februari 2007
Aanvang: 20.30 uur (zaal open om 20.00 uur)
Locatie: landgoed Stania State, Rengersweg in Oentsjerk
entree: € 10,-
reserveringen: 058-2125690/2562736 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..