Zondag 11 februari a.s. is er, onder de noemer Mokum Folk Podium, een optreden van Ot Azoj Klezmerband in Amsterdam.

In februari 1994 kwamen de bandleden voor het eerst bij elkaar. Zij maakten nieuwe arrangementen van Jiddische traditionals. Onder andere het lied ‘Ot Azoj, Git Azoj' werd in het repertoire opgenomen. Dat betekent ‘Zo is het en zo is het goed'. De nieuwe formatie op klarinet, saxofoon, viool, accordeon en tuba werd met groeiend enthousiasme ontvangen. Een jaar later completeerde slagwerk in de vorm van tapan en darabuka Ot Azoj Klezmerband. Inmiddels, elf jaar later, spelen de zes bandleden gezamenlijk 23 verschillende instrumenten.

Ot Azoj is bekend binnen en buiten onze landsgrenzen. De band heeft reeds op diverse internationale klezmerfestivals gespeeld en op podia in, onder andere, België, Duitsland, Engeland, Polen, Zwitserland, Canada en Guatemala. Ot Azoj Klezmerband heeft momenteel zeven cd's op haar naam staan. De meest recente cd is ZETS!, met als gastzangeres Natalia Rogalski.

Ot Azoj bestaat uit: Tjalling Smittenberg - klarinet, Karin Kranenborg - saxofoon, Joris van Beek - viool, Nicolaas Duin - accordeon, Nezih Antakli - percussie en Frans Limburg - bastuba, zang.

11 februari 2007, Ot Azoj, op de Oostelijke Eilanden, in Zaal Wittenburg, Fortuinstraat 4, Amsterdam. Aanvang 15.00 uur, zaal open om 14.30 uur. Toegangsprijs € 8,-.

Zaal Wittenburg bevindt zich aan de Fortuinstraat 4, hoek Kleine Wittenburgerstraat (Oostelijke Eilanden), op 20 minuten loopafstand vanaf het Scheepvaartmuseum. De locatie is goed bereikbaar per openbaar vervoer: vanaf het CS met bus 22 of 42, richting oost, uitstappen halte Oosterkerk. Met de tram kan ook: lijn 10 tot Zeeburgerstraat (bij de molen).  De straat rechts van de Oosterkerk ongeveer 500 m inlopen. Het zaaltje vindt u dan aan uw rechterhand, grenzend aan een speeltuin. Voor wie met de auto komt: op zondag valt er goed en gratis te parkeren in de buurt.

Zie ook: www.otazoj.nl.