Vanaf 18 februari zullen Lynn Miles, Hayes Carll en Mark Erelli acte de présence geven in diverse theaters in Nederland onder de noemer Americana Treasures.

Lynn Miles heeft haar sporen in Nederland inmiddels meer dan verdiend. Ze was enkele jaren geleden, na het uitbrengen van haar eerste plaat Slightly Haunted op Rounder/Philo, een van de hoogtepunten op het Blue Highways festival. Daarna volgden nog enkele tours door Nederland waarbij ze al dan niet begeleid werd door gitaristen Ian LeFeuvre of Keith Glass. Vorig jaar nog tourde ze ter promotie van haar laatste CD Love Sweet Love door Nederland in het gezelschap van Dar Williams en Caroline Herring. Diegenen die haar al eens (solo) live hebben gezien weten dat Lynn het wegvallen van een mooie studioproductie compenseert met loepzuivere en extra sfeervolle uitvoeringen van haar hoogst persoonlijke liedjes. Volgens velen een meeslepende of ontroerende ervaring.

Hayes Carll wordt in Texas beschouwd als de natuurlijke opvolger van mensen als Ray Wylie Hubbard, Guy Clark en, misschien iets minder voor de hand liggend, Steve Earle. Hayes heeft ook met allemaal gewerkt en geschreven en het is niet voor niets dat hij inmiddels een contract voor maar liefst 5 albums heeft getekend bij Lost Highway. Vorig jaar zette hij op Blue Highways een zeer overtuigende set neer waardoor terugkomen naar Nederland voor nog een tourtje niet uit kon blijven. Zeker omdat zijn plaat Little Rock wekenlang hoog in de diverse Americana Charts bivakkeerde. Texas story singing in optima forma en hij is nog een gezellige prater ook.

Ook Mark Erelli stond al op Blue Highways. Maar dat was nog als side-man bij Lori McKenna. Hoewel vooral erkend als begenadigd multi-instrumentalist is hij ook op eigen kracht een overtuigende performer. Zijn laatste plaat Hope and Other Casualties kreeg alom lovende recensies en werd afgelopen maanden bij diverse jaaroverzichten regelmatig genoemd. En als een artiest op Signature Sounds zijn platen mag uitbrengen (label van o.a. Jeffrey Foucault , Kris Delmhorst, Crooked Still) weet de kenner al genoeg.

De data
Lynn Miles:
zondag 18 - 2 De Waag - Leiden
Lynn Miles en Mark Erelli:
dinsdag 13 - 2 Het Oude Theater - Oss Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Americana Treasures Mark 2 (Lynn + Hayes + Mark)
donderdag 15 - 2 Perron 55 - Venlo www.perron55.nl  
vrijdag 16 - 2 De Harmonie - Leeuwarden www.harmonie.nl  
zaterdag 17 - 2 PetiCantus/Het Huis Verloren - Hoorn www.peticantus.nl  
dinsdag 20 -2 Oosterpoort - Groningen www.de-oosterpoort.nl  
donderdag 22 - 2 Vredenburg - Utrecht www.vredenburg.nl  
Hayes Carll en Mark Erelli:
vrijdag 23 -2 Statenzaal 't Hof - Dordrecht www.crossroadsradio.nl  
zaterdag 24-2 Hotel de Wereld - Wageningen
zondag 25 - 2 Plato Muziekcafe/Gigant - Apeldoorn www.gigant.nl  
maandag 26 -2 Meneer Frits - Eindhoven www.muziekcentrum.nl  

americana treasures mark II