Zondag 18 februari treedt Ad van Meurs alias The Watchman op in café 't Zielhoes op Noordpolderzijl.

Als je zegt dat The Watchman blues speelt, dan klopt dat. Als je zegt dat The Watchman Amerikaanse folk speelt, dan klopt dat. Als je zegt dat de band rockt, dan klopt dat. The Watchman laat zich niet gemakkelijk in een hokje stoppen. De muziek van The Watchman is een zoektocht naar originaliteit langs een weg vol met traditionele elementen, 'roots', improvisatie en liedjesschrijverij. Zijn rol in het zo succesvolle NO blues-project onderstreept nog eens dat The Watchman als geen ander in staat is om diverse volksmuziekstromingen te integreren. Als er iets in de krant moet, noem het dan maar: eigentijdse rhythm & folk. In ieder geval is het muziek uit het hart.

De historie van The Watchman brengt ons terug naar het jaar 1988. Ad van Meurs besloot in dat jaar solo te gaan, nadat hij enkele jaren in W.A.T. had gespeeld. Slechts met een gitaar en een ritmebox struinde hij vervolgens diverse podia af, als voor- of als hoofdprogramma. The Watchman was enkele malen in Austin, Texas te vinden op het South by Southwest festival. In Amerika heeft hij zelfs een live-album opgenomen. Vorig jaar verscheen zijn laatste cd High Acres.

18 februari 2007, The Watchman, café 't Zielhoes, Noordpolderzijl.
Het optreden begint om 14.00 uur, de entree bedraagt € 10.00. U kunt plaatsen reserveren via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op tel. 0595 423058.