De Zeeuwse bands The Old Firm en The Juke Joints houden op zondagmiddag 25 maart a.s. in café ‘t Slik een zogeheten Seeger Session.

De aanleiding voor het project is de cd We shall overcome - The Seeger Sessions die Bruce Springsteen vorig jaar uitbracht. Het is zijn ode aan Pete Seeger, een van de grondleggers van de Amerikaanse folkscene. De leden van The Old Firm waren zo onder de indruk van het album dat ze besloten nummers ervan live uit te voeren, samen met onder anderen Peter Kempe (zang, gitaar) en Peter van Merode (contrabas) van The Juke Joints.

Het eerste optreden in de Panta Rhei te Vlissingen was een succes waarop besloten is de sessieband nog wat uit te breiden, vaker op te gaan treden en een live-album te maken. De groep telt nu negen mensen. Naast de drie van The Old Firm (Peter van Liere op drums, Hans van de Werf op accordeon en Maarten Termont op viool) en de twee Peters van The Juke Joints zijn dat Antje Puister op gitaar, Naomi de Keijzer op viool, Ruben de Keizer op saxofoon en mondharmonica en Francis Levoy op banjo.

Op zondag 25 maart komen deze muzikanten in café ‘t Slik bijeen om hun ode aan dit album van Bruce Springsteen op eigen wijze te vertolken. De combinatie van de folk en blues is voor deze leden van de beide Zeeuwse topbands op het lijf geschreven en zal ook op deze zondagmiddag volledig tot zijn recht komen. Het album van Bruce stond vorig jaar in vele lijstjes in de top 5 van 2006. De uitvoering van de combinatie Juke Joints / Old Firm is kleinschaliger maar zeker niet minder enthousiast te noemen. Met enkele optredens achter de rug is het zeker dat het een gezellige sfeer zal worden met feestelijke kwaliteitsmuziek. Van het optreden in De Piek in Vlissingen werden onlangs geluid- en beeldopnames gemaakt voor een binnenkort uit te brengen live-album. Eenieder die van blues, pop, Ierse folk, Amerikaanse roots of van gewoon een gezellig middag houdt kan aanbevolen worden om hier aanwezig te zijn. Wees op tijd want vol is vol!

Voor meer info:
www.theoldfirm.nl
www.thejukejoints.com
 
Zondag 25 maart 2007, The Juke Joints & The Old Firm, café 't Slik, Steenbergsestraat 40, Bergen op Zoom. De aanvang is om 17.00 uur. Kaarten à € 7,50 zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij CD shop De Waterput, Kapper Jaap en aan de bar bij café 't Slik.