Op 23 februari staat Baba Zula met oriental dub op het podium van Atak in Enschede, 9 maart gaat Babylon Circus er een feest van maken. Daags daarna is het de beurt aan de grote Marike Jager band.


Vrijdag 23 februari 2007
Festival OostCultuur: Baba Zula
Zaal open: 21:00, aanvang: 21:30 uur. Entree 9,-.

 
De opvolger van het Anatolië Festival heet Festival OostCultuur, en die vernieuwde insteek is meteen te merken in de band die vanavond op het podium van Atak staat. Baba Zula komt uit Istanbul, de grootste stad van Europa, op de grens met Azië. Baba Zula is een spetterende live act met muziek die de ritmes en klanken van Turkse muziek mengt met dansgrooves en reggae/dub. In het verleden werkten ze onder andere samen met Mad Professor en speelden ze een prominente rol in de Filmhuishit Crossing The Bridge.
www.babazula.com
 
Vrijdag 9 maart 2007
Babylon Circus
Zaal open: 21:00, aanvang: 21:30 uur. Entree: 10,50. Voorverkoop: 9,50.

 
Babylon Circus komt uit Lyon en is een vreemd gezelschap van straatmuzikanten en clowns van diverse nationaliteiten. De muziek is een feestelijke mix zoals we die kennen van artiesten als Manu Chao, Dusminguet en Macaco: een mix van ska, dub, reggae, chanson, punk en balkan grooves. Het is niet alleen feest, want de boodschap is subtiel kritisch. Dat het werkt, heeft Enschede kunnen zien op het AKI-festival in 2006, waar het net gerestaureerde dak er onmiddellijk weer af ging. Iets wat ze ongetwijfeld over zullen doen in Atak.
www.babyloncircus.net

Zaterdag 10 maart 2007
Marike Jager, support Arthur Adam
Zaal open: 21:00, aanvang: 21:30. Entree: 7.00. Voorverkoop: 6.00.


Er zijn maar weinig Singer/Songwriters in Nederland die er in slagen echt mooie, kernachtige liedjes te schrijven die hoofd en hart van de luisteraar grijpen en niet meer loslaten. Tot die categorie liedjes behoren de songs van Marike Jager. Waar veel singer/songwriters vervallen in serieusdoenerij, mooischrijverij en navelstaarderij schrijft Jager liedjes over serieuze onderwerpen zonder de melodie uit het oog te verliezen. Ze zingt haar werk op een manier waarop er geen twijfel over bestaat dat de liedjes ook echt van haar zijn.