Op Landgoed Roepaen in Ottersum is op 24 februari een Tribute to Country Rock, de 25ste een optreden van Shane Alexander.

Dit rootsweekend begint op zaterdagavond, met een Tribute to Country Rock, vervolgens zal op zondagmiddag Shane Alexander optreden, met in het voorprogramma Dennis Kolen.

Country rock is een niet meer weg te denken genre in de muziek. Denk aan groepen als the Eagles, Crosby, Stills, Nash & Young maar ook de nieuwe garde met bv Ryan Adams. Deze tribute zal dus helemaal in het teken staan van de country rock met maar liefst 8 personen op het podium: Bart Jan Baartmans (banjo, gitaar, zang), Ben Kribben (Van Dik Hout, bas/ zang), Koppe Koppeschaar (gitaar), Jelka van Hout (musical Truks Fruit, zang), Marieke Plantinga (de Poema's, zang), Anna de Beus (zang), Stefan van der Meijden (drums), Bartel Bartels (bas, zang).

Zaterdag 24 februari 2007, aanvang 22.00 uur, entree € 10.

Shane Alexander & band, Dennis Kolen  
De jonge Amerikaanse zanger Shane Alexander bracht de bejubelde debuut cd The middle way uit, een cd vol met prachtige liedjes. En gaf hij een bijzonder mooi concert op Roepaen. Zijn tweede cd Stargazer doet niet onder voor zijn debuut. Mooie songs, een prachtige stem die doet denken aan Damien Rice en uitstekend gitaarspel. Opnieuw is hij te bewonderen op het podium van Roepaen.

Heaven: "Zijn eerste album, The middleway, verscheen vorig jaar en was een debuut dat een belofte inhield. Die lost Alexander met Stargazer volledig in. Het is een uitstekend album, waarmee hij zou kunnen doorbreken".

Dennis Kolen is bekend geworden door zijn band Wyatt.
Dennis en Wietse ontmoetten elkaar in 1992 en ontdekten al snel een gemeenschappelijke interesse in muziek. Dennis bleek een uitstekend songschrijver en na het opnemen van verschillende demo's richtten ze in 1996 WYATT op. De band speelde diverse malen live op 3FM (Isabelle, Denk aan Henk, BNN live), en maakte opnames voor o.a. TMF Café en Top of the Pops. Bovendien werden noteringen in de Mega Top 100 behaald. Naar aanleiding van dit succes werd de band gevraagd om voorprogramma's te verzorgen van o.a. Kane, Anouk en Golden Earring.

Zondag 25 februari 2007, aanvang 14.30 uur, € 12,-. Landgoed Roepaen, Kleefseweg 9 te Ottersum.

Zie ook: www.cultureelpodium.nl.