Op 7 april is in de W2 in Den Bosch een optreden van de neo-keltische paganband Faun. In het voorprogramma staat Keltia.

Faun uit Munchen maakt deel uit van de neo-keltische Pagan-stroming. De band beschikt over uitstekende vocale kwaliteiten, wat goed is voor mooie Keltische samenzang. Verder bedient het gezelschap zich van harp, doedelzak, draailier, tal van fluiten en luiten, bouzouki, oud, sleutelfiedel en percussie. Soms hoor je Clannad, maar meer nog Loreena McKennit of nog sprookjesachtiger. Faun speelde al meer dan 200 concerten in binnen- en buitenland en met een steeds meer groeiende aanhang hebben zij een belangrijke plek geworven in de folk- en gothic-scene. Met hun nieuwe album Totem zal hun rijzende ster alleen nog maar verder stijgen.
www.myspace.com/paganfolk
www.faune.de

Keltia uit België verweeft wereld/ folk muziek met pop invloeden. De vocale samenwerking tussen Cecile Gonay (Soysoy) en Keltias Chant geven Keltia een eigenzinnig geluid. Samen met derde bandlid Frank Marchand (ook Soysoy) creëert de band muziek die doet denken aan Kate Bush en Dead Can Dance ondersteund door elektrische en Keltische harp. Daarmee het ideale voorprogramma voor Faun.
www.myspace.com/keltiamusic
www.keltia.info

7 april 2007, Faun & Keltia, W2 Den Bosch
Entree: 10 euro
Zaal open 20:30 uur
DJ Beautevil (www.gothtronic.com)
Zie ook: www.w2.nl.