Het Gezelschap, de Montferlandse folkgroep, zal binnenkort weer een aantal optredens verzorgen in de Achterhoek.

Het publiek kan dan luisteren naar sagen en legenden uit het Montferland die zangeres Natasja Barkhuijsen-Tacke weet te verweven in eigen teksten en muziek. Zij laat zich hierbij inspireren door Ierse- en Schotse folkmuziek. Het eigen materiaal wordt door een zevental muzikanten vormgegeven. Daarbij wordt volop gebruik gemaakt van de diverse instrumenten die de muzikanten bespelen. Zo zullen er naast de traditionelere instrumenten als viool, gitaar, accordeon en whistles, ook diverse trommels, een concertina, didgeridoo en fujara te beluisteren zijn. En een belangrijk accent ligt bij de meerstemmige zang.

Het Gezelschap bestaat uit: JanWillem Bakker, Walter Barkhuysen-Tacke, Camille Clason, Kiki Geurts, Bart Otten, Coen van Vollenhoven en Natasja Barkhuysen-Tacke. Allen ervaren en geïnspireerde muzikanten van verschillend allooi.
Samen zorgen ze voor een zeer afwisselend programma. De songs variëren van warme luisterliedjes tot opzwepende dansmuziek, soms heel aangrijpend en soms met een dikke knipoog. Liefhebbers van originele folkmuziek uit het Montferland kunnen op 6 maart in schouwburg Amphion terecht want dan zal Het Gezelschap meedoen aan de voorronde van het open podium.Verder staan er optredens op 24 maart in folkcafé ‘De Lantaern' te Zevenaar  en 1 april in de Grote kerk te Doesburg gepland.

Voor overige optredens en meer informatie kunt u terecht op: www.hetgezelschap.com.