Op het Cultureel Podium van Landgoed Roepaen in Ottersum staan in maart o.a. Beata Palya, Chris & Carla (Walkabouts) en Anna Ternheim.

Ook in de maand maart is er weer een boel te genieten van het programma van Cultureel Podium Roepaen. Opnieuw zijn ze erin geslaagd om een divers programma samen te stellen met nationale en internationale toppers.

De spits wordt afgebeten door het Hongaarse wonderkind Beata Palya. Zij komt met groep en brengt een mengeling van folk en zigeunermuziek. Ze heeft een zuivere, magische en opzwepende stem. Het Hongaarse wonderkind Beáta Palya (1976) opende de Olympische culturele Spelen in Athene, studeerde Perzische en Indiase klassieke zang en deed de muziek voor de nieuwe film 'Transylvania' (Cannes 2006) van Tony Gatlif, regisseur van de bekroonde films over het zigeunerleven als Latcho Drom en Gadjo Dilo. Haar folk- jazz -gypsy kwintet geldt als een van de beste groepen van Hongarije.

Op zondag 11 maart komen Chris & Carla naar de kapel van Roepaen. De iconen van de Amerikaanse groep uit Seatlle, The Walkabouts, toeren door Europa nav het uitbrengen van hun nieuw cd 'ly High brave dreamers. In Nederland zijn ze alleen te zien in Paradiso en op Roepaen.

Zondag 25 maart komt de Zweedse zangeres Anna Ternheim naar Ottersum. Zij heeft net haar nieuwe tweede cd Seperation Road uit. In Zweden is zij een hele grote en de verwachting is dat nu ook Europa volgt. Op het Eurosonic festival in Groningen in januari was zij een zeer aangename verrassingen. Anna Ternheim schrijft sobere prachtige liedjes ontdaan van franje, de ene keer luchtig dan weer donker en dat allemaal met een charmant accent. Op Roepaen zal ze zichzelf begeleiden op vleugel en gitaar. Tom Engelshoven(Oor):  'Anna Ternheim is echt erg goed. De eerste ontdekking van dit Europavox'.

De maand wordt afgesloten met een dubbelconcert van de aanstromende Nederlandse groep Room Eleven en de Amerikaanse groep rond zangeres Eleni Mandell. Room Eleven is de groep rond de jonge zangeres Janna Schra. Ze maken zeer aanstekelijke pop/jazz en stonden eerder op het North Sea Jazz festival. Ze zijn uitgenodigd voor het Montreal jazz festival dat een van de grootste van de wereld is. Eleni Mandell uit Los Angeles bracht net haar cd Miracle of Five uit. Ze maakt jazz met een lounge gevoel maar ook soul, country en popinvloeden zijn te horen. Eleni Mandell schrijft prachtige songs en heeft een sensuele stem die tussen koel en zwoel pendelt. Een bijzondere avond!

Naast deze optredens zijn er heel de maand maart nog op de zaterdagavond tribute optredens. Maart start met een tribute to soul met o.a. muziek van Marvine Gaye, Aretha Franklin en the Supremes. Verder een tribute to the Stones met JW Roy en een tribute to Jimi Hendrix.

Voor meer informatie: www.cultureelpodium.nl.