A.s. vrijdag, 2 maart, is in Tivoli de Helling in Utrecht een Celtic Folk Night met Rapalje & David Myles.

Na meer dan 1200 optredens in binnen- en buitenland in bijna 10 jaar blijkt Rapalje klaar te zijn voor de grotere podia in Nederland en daarbuiten.

Ierse, Schotse en Nederlandse folk op eigenwijze wijze. Dieb, William en Maceál zingen en spelen op muziekinstrumenten zoals viool, tin whistle, gitouki, harmonica, bodhrán en theekistbas. Gekleed in middeleeuwse kilt speelt de groep op veel verschillende gelegenheden. Deze verscheidenheid aan muziekinstrumenten en een afwisselend repertoire van Ierse en Schotse dansmelodieën, 3 stemmig gezongen liederen en een originele presentatie maakt een optreden van Rapalje tot een bijzondere act.

Image
Rapalje

Arjen Schimmel, Gelders Dagblad:  "Met hun instrumenten, hun middeleeuwse kilts, wilde haren en prachtige muziek zetten de Groningse heren een concert neer dat bij menigeen kippenvel veroorzaakte".

Manjo van Boxtel, Brabants Dagblad:  "Voorzien van ruige kilts, beenbandages, mouwloze shirts, tatoeages en een enorme hoeveelheid haar, maakten de drie heren al indruk voordat ze hun eerste geluid voortbrachten. Swingend, stampend en opzwepend raasde hun muziek door de zaal, niemand in het publiek bleef daarvoor ongevoelig".

Jacques J. dAncona, Nieuwsblad van het Noorden:  "Opwindende, onstuimige muziek op vijf, zes instrumenten door drie prima mensen. Geen geschoolde musici, toch een hecht samenspelend ensemble dat een zaal mee weet te slepen in een orgie van klanken".


Celtic Folk Night: Rapalje & David Myles
vr 02 Maart 2007 21:00 uur.
Entree €11,00
Tivoli de Helling
Helling 7
Utrecht

www.tivoli.nl
www.rapalje.com