Komende zaterdag, 3 maart, staan songwriter ROOD en de Nighthawks At The Diner op het podium van De Vereeniging in Nijmegen.

Prachtige teksten, onvoorspelbare muziek, bitterzoete humor en een zeldzaam tot de verbeelding sprekende melancholie: ROOD en zijn Nighthawks at the Diner. Na drie jaar terug in De Vereeniging, waar het publiek weer ongetwijfeld op ongepolijste wijze bij de strot gegrepen zal worden.
 
Voor wie de reputatie en stijl van ROOD & Nighthawks at the Diner nog niet kent: een onvoorspelbare potpourri aan muziekstijlen met het fascinerende stemgeluid van frontman ROOD. Stem, tekst en muziek vertellen in elk nummer een uniek verhaal waarin de luisteraar zichzelf compleet verliest. Als Nighthawks at the Diner begint, siddert de zaal. Melancholie, romantiek en rauwheid. Een karakteristieke sound ingevuld door uitmuntende muzikanten. Verlangen, dromen, geheimen, liefde, intuïtie, leugen en hypocrisie, en dat alles met hart en ziel. Ingetogen arrangementen, uitstekende muzikanten en ROOD's intelligente, meestal zeer persoonlijke teksten zijn de ingrediënten die deze ontroerende muziek zijn karakteristieke sound geven.

rood & natd
Rood & NATD, foto Chris Christoffersen

Zanger, dichter, componist en instrumentalist ROOD leverde aan vele projecten zijn bijdragen, variërend van gastmuzikant, tekstschrijver en componist voor collega-artiesten tot vertalingen, film- en theatermuziek. Maar het meest wordt hij gekenmerkt door zijn rol als frontman van Nighthawks at the Diner, de albums Fool's Tango, Walkin' On Eggs, Transit Cellophane en de 2007-productie Perfect Life.

 'Je kunt het hebben over de fascinerende teksten en de stem van frontman ROOD, over de veelheid aan instrumenten, over de virtuositeit waarmee die bespeeld worden, maar misschien gaat het hier toch vooral om de sfeer. Een sfeer die telkens opnieuw een ander verhaal losmaakt of een andere herinnering. Maar er gebeurt iets. Hoe dan ook. Zulke muziek.' (Thomas Verbogt in HP/De Tijd)

ROOD : tekst, zang, piano & gitaar
Toon Meijer: sopraan-, alt-, tenorsaxofoon, klarinet & toetsen
Pieter Klaassen: gitaren & overige snaarinstrumenten
Jan Fluhbacher: contrabas
Thijs Verwer: drums, percussie & toetsen
 
Zaterdag 3 maart 2007, ROOD & Nighthawks at the Diner, De Vereeniging Nijmegen, 20.15u

Zie ook: www.natd.nl.