In het seizoen 2007/2008 komen o.a. Dougie MacLean, Willem Vermandere en The Tannahill Weavers naar 't Boerderijtje tussen Oistewijk en Haaren.

Groeten Uit Oisterwijk organiseert in seizoen 07/08 opnieuw een serie roots-concerten. Tussen oktober 2007 en april 2008 brengt de nieuwe GUO-concertserie in elk geval gewortelde muziek uit Brabant, West-Vlaanderen, Ierland, Schotland en Portugal. Tot nu toe zijn bekend: The Doonan Family Band, North Cregg, Dougie MacLean, Willem Vermandere, Cara, Mónica Triga, The Tannahill Weavers en Dommelvolk.

De GUO-concerten vinden weer plaats in 't Boerderijtje aan de Oisterwijksedreef tussen Oisterwijk en Haaren.

GUO-programma 07/08
Zoals het er nu voorstaat, opent GUO op 7 oktober met The Doonan Family Band. Deze in Engeland verblijvende Ierse familie en vrienden brengen een wervelende Ierse muziek- en dansshow. Al generaties vóór Michael Flatley's Riverdance brengt The Doonan Family nationale en zelfs wereldkampioenen uit dit specifieke genre voort. Op 4 november volgt een Irish Night met North Cregg. Deze vijfmansformatie uit het Zuid-Ierse Cork bouwde in tien jaar tijd internationaal een puike live-reputatie op en lijkt nu ook in Nederland door te breken.
 
De Schotse singer-songwriter Dougie MacLean is het clubstadium allang voorbij en is al jarenlang een grote meneer. Toch is hij op 24 november bij GUO te gast. Op verzoek van GUO maakt hij een korte theatertoernee door Nederland waarin hij 't Boerderijtje in zijn tourschema opneemt. Aanleiding is het feit dat organisator Jos Creusen net 50 is geworden en bijna 30 jaar geleden begon met podiumprogrammering. Rond die tijd speelde Dougie MacLean enkele legendarische concerten in Moergestel, toen de thuisbasis voor de GUO-programmeur die hem kort daarna een toernee door Nederland bezorgde. De sympathieke Schot groeide wereldwijd uit tot een grootheid, zeker na zijn filmmuziek bij ‘The Last of the Mohicanes' die onlangs nogmaals op de Nederlandse tv is uitgezonden. "Maar Dougie weet hoe hij én ik ooit begonnen", aldus Creusen. "Hij komt graag naar 't Boerderijtje in combinatie met enkele grotere podia."      

De West-Vlaamse kleinkunstenaar Willem Vermandere brengt met zijn trio op 23 december een GUO-concert dat stemmig kleurt bij de advent. Op 13 januari komt Cara op bezoek, de Duitse formatie die zich in korte tijd nestelde tussen de gevestigde namen van de traditionele Ierse muziek. De ontwapenende Mónica Triga en haar begeleiders verwarmen op 2 februari 't Boerderijtje met een concert waarin de Portugese fado centraal staat. Gewapend met onvermijdelijke bagpipes onderstrepen The Tannahill Weavers op 9 maart dat zij al 35 jaar de stevigste formatie uit de traditionele Schotse muziek zijn. De Brabantse lolbroeken van Dommelvolk zijn zo langzaamaan GUO's huisorkest en bouwen op 6 april hun jaarlijkse Brabo-feestje ter afsluiting van concertseizoen 07/08.

Compilatie-cd
De persoonlijke mijlpalen voor de GUO-programmeur vormen tevens aanleiding om van al deze concerten live-opnames te maken. Alle artiesten geven hun medewerking en kort na het concert van Dommelvolk brengt GUO een compilatie-cd uit met een doorsnee van concertseizoen 07/08. Uitversterking en opnames gebeuren met professionele mobiele apparatuur die Stichting Podiumkunsten Oisterwijk voor de GUO-concerten aanschaft.

Reserveringen & info
Voor de GUO-concertserie 07/08 kan worden gereserveerd na 15 april. Daarvóór prijken op het GUO-affiche ook nog (op 25 maart) de Schotse humorfolk van The McCalmans. Ook dit concert kruipt richting uitverkocht. Zolang de voorraad strekt, kan nog worden gereserveerd op www.do.nl/guo of via GUO-concertbrochure 06/07. Overige info (dus geen reserveringen!):  GUO-foon: 013 - 5210175 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..