Op dinsdag 20 maart staat Gerard van Maasakkers solo op het podium van Folk in de Wâlden op landgoed Stania State in Oentsjerk.

Een Brabander in Friesland, dat moet wel een memorabele avond opleveren. Sinds zijn debuut in 1978 groeide Gerard van Maasakkers (1949) uit tot een heus fenomeen. De Brabander zingt immer in het eigen dialect, verloochent zijn wortels nooit en is een warme theaterpersoonlijkheid. Logisch dat de man uit Nuenen wordt bejubeld en in eigen streek een ongekende status geniet. Vanaf 1991 maakt Van Maasakkers met zijn begeleiders de Vaste Mannen theatervoorstellingen. In 2003 viert hij zijn zilveren jubileum, ter gelegenheid daarvan ontvangt Van Maasakkers twee hoge provinciale onderscheidingen. Er verschijnt een boek (de Woorden) met al zijn teksten, een dubbel cd met de eerste drie elpees en een dvd (Toeters & Bellen). In 2004 sluit hij twee succesvolle theaterseizoenen rond de cd Vol Dagen af en valt wederom in de prijzen: de Zilveren Tulp (persprijs) en de erepenning van zijn geboortedorp Nuenen. In 2006 komt de cd AchterlandZicht uit en volgt wederom een theatertoer die hem tot in Zuid-Afrika brengt. Langzamerhand begint Van Maasakkers ook boven de Moerdijk succes te hebben. Zijn meest recente werk staat op , de cd verscheen in januari van dit jaar. Warm en melancholiek zijn sleutelwoorden voor bijna al zijn werk.
 
Datum: dinsdag 20 maart 2007
Aanvang: 20.30 uur (zaal open om 20.00 uur)
Locatie: landgoed Stania State, Rengersweg in Oentsjerk
entree: € 10,-
reserveringen: 058-2125690/2562736 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..