Het duo Madingma speelt op vrijdag 16 maart in Theater Landgraaf.


Keltische folkmuziek met diatonische accordeon en doedelzakken
Madingma bestaat uit de broers Diederik en Stefan Timmermans. Beide muzikanten zijn zeker geen onbekende in de westerse folkmuziek. Diederik trok met zijn diatonische accordeon naar Noord-Ierland, Zuid-Italië en Auvergne voor een uitwisselingsproject tussen jonge volksmuzikanten. Onlangs begon hij hier draailier te studeren, voorlopig autodidactisch. Diederik was ook meermaals gastmuzikant bij Ialma, Twalseree en de Ashels.

Broer Stefan verkent al van zijn veertien de kleine en grotere podia van Vlaanderen, eerst alleen met Arjaun, later ook met Fluxus en Bouquet Garni. Blokfluiten en doedelzak reisden mee naar Zweden (Ethno), Estland, Slovenië, Tsjechië of Gallicië. Hoogtepunt in zijn muzikale carrière was ongetwijfeld het gastoptreden bij The Chieftains tijdens Dranouter 2000.

Beide broers trokken vijf jaar geleden naar het Keltische Gallicië, het stukje Spanje ten noorden van Portugal. De traditionele muziek leeft er zeker even sterk als in Ierland; 150 000 doedelzakspelers op een bevolking van 3 000 000 mensen, verschillende scholen voor volksmuziek en uiteraard veel folkpodia waar bijna iedere avond live muziek is.
De broers leggen zich toe op de doedelzak- en accordeonmuziek uit de Keltische gebieden. Diverse doedelzakken en fluiten zullen passeren tijdens hun gedreven concerten. Madingma staat garant voor degelijke instrumentale muziek, vol vuur en passie gespeeld!

Vrijdag 16 maart 2007 in Theater Landgraaf, Kerkberg 4 te Landgraaf
Aanvang 20.45 uur
Entree € 10,00
Reserveringen: 045-5310929 (van ma t/m vrij van 10.00 tot 12.00 uur)