Op het podium van het Pleintheater in Amsterdam zijn dit seizoen nog enkele singer-songwriters te zien: Adam Carroll & Michael O'Connor (do. 22-3), Stephen Simmons (20-4), Malcolm Holcombe (30-5) en Rod Picott (15-6).

Deze reeks is in januari van start gegaan en wordt georganiseerd door het Amsterdamse PleinTheater in samenwerking met Lucky Dice Music. In het voorprogramma brengen studenten aan het Conservatorium van Amsterdam een eigen song en een nummer dat zij in opdracht van het Conservatorium speciaal voor deze gelegenheid samen schreven.
 
donderdag 22 maart 2007 Adam Carroll & Michael O'Connor
titel van het programma: 'Unsung Heroes'
(voorprogramma Ella van der Woude, Martin Rascher)

Adam Carroll is een hele pure, traditionele Texaanse singer-songwriter in de betere Townes Van Zandt traditie. Zijn ongedwongen oprechte uit het leven gegerepen teksten hebben een gezonde dosis humor. Zijn stijl heeft ook overeenkomsten met die van John Prine en Bob Dylan. Adam is zeer gerespecteerd onder zijn collegae: Slaid Cleaves is een groot fan van zowel Adam als van zijn maatje Michael O'Connor die met hem meekomt en heeft van beiden nummers op zijn meest recente plaat gezet.
www.adamcarroll.com
 
vrijdag 20 april 2007 Stephen Simmons (met gitarist Dave Coleman)
titel van het programma: 'Drink Ring Jesus'
(voorprogramma: Fabiana Dammers)

Opgegroeid in een zwaar religieus plattelandsdorpje in Tennessee als zoon van een lerares en een fabrieksarbeider, trok deze smalltownboy al snel naar het grote Nashville. Zijn conservatief christelijke opvoeding en de lokroep naar het leven van de nachtuilen, drankorgels en andere zondaars zijn tekstueel gezien zijn grootste bron van inspiratie. Vocaal en muzikaal doet hij
aan Chris Knight en Steve Earle denken, vooral door zijn stijl van zingen en zuiderlijke tongval. Ingetogen verhalende liedjes over liegen, bedriegen en drinken. Een verlossing voor een ieder.
www.stephensimmonsmusic.com
 
woensdag 30 mei 2007 Malcolm Holcombe
titel van het programma: 'Not Forgotten'
(voorprogramma: Paul Sutman)

Met zijn zwaar doorleefde stem valt Malcolm Holcombe direkt op. Die stem heeft hij te danken aan een zwaar leven met veel whiskey, sigaretten en andere heftige zaken. Echter maakt dit de man als zanger en songschrijver alleen maar interessanter. Met zijn prachtige doorleefde liedjes over drank, treurnis en andere zware levenslessen is er ook hoop in het leven van Malcolm, daar zingt hij dan ook gepassioneerd over. Deze avond is een absolute aanrader voor liefhebbers van mooie gruizige stemmen zoals we die kennen van Tom Waits, Guy Clark, Kevn Kinney, JJ Cale.
www.malcolmholcombe.com
 
vrijdag 15 juni 2007 Rod Picott (met violiste Amanda Shires)
titel van het programma: 'No Love In This Town'
(voorprogramma: nog niet bekend)

Rod Picott, rootsrocker en troubadour, behoort met inmiddels 5 albums op zijn naam tot één van de gevorderden in de Americana muziek-scene. Zijn liedjes zijn levensechte verhaaltjes over leven, liefde, hartzeer, de dood en andere sinistere zaken. Met het nummer Broke Down, dat hij samen met Slaid Cleaves schreef, werden heel wat prijzen in de wacht gesleept, maar dit is slechts één van de vele muzikale juweeltjes die uit Picott's pen verschenen. Met zijn prachtige fingerpickin' stijl en die stem, rauw, hees en teder tegelijk doet hij beurtelings denken aan Bruce Springsteen, Fred Eaglesmith en een jonge Tom Waits.
www.rodpicott.com
 
Alle voorstellingen beginnen om 20:30 uur (stipt, na aanvang geen toegang)
toegang: 10 euro /  9 euro met korting (CJP, pas 65+, stadspas)
reserveringslijn: 020 - 693 33 80 (vanaf een maand voor de voorstelling)
tevens voorverkoop bij Velvet Music, Rozengracht 40 in Amsterdam
 
Na het concert is er mogelijkheid tot 'meet & greet' in de foyer van het Pleintheater.
Daar kan men dan de artiesten ontmoeten en eventueel een en ander laten signeren.
Bovendien zal er een kraam aanwezig zijn van Lucky Dice Music mailorder met veel
Singer-Songwriter/Americana CD's, DVD's en aanbiedingen.
 
PleinTheater
Sajetplein 39
1091 DB in Amsterdam
www.pleintheater.nl