Op dinsdag 24 april a.s. zal Goran Bregovic met zijn Wedding and Funeral Band optreden in Het Concertgebouw in Amsterdam. Hij zal vergezeld worden door Kristjan Järvi's Absolute Ensemble.

Voor beiden is dit het debuut in Het Concertgebouw. De uit Sarajevo afkomstige Bregovic en de Amerikaan Järvi hebben furore gemaakt in het internationale muziekleven. Samen zullen zij zorgen voor een grensoverschrijdend, multicultureel spektakel met zigeunerklanken, Bulgaarse stemmen, nieuwe muziek, jazz en rock, samengebracht in een door Goran Bregovic nieuw gecomponeerd werk: Forgive me, is this the way to the Future?.

Goran Bregovic schreef het stuk in opdracht van de European Concert Hall Organisation (ECHO) en met steun van Het Concertgebouw. De compositie is gebaseerd op drie brieven aan drie profeten, met als thema: verdraagzaamheid. Met dit werk hoopt hij ‘dat het concert het publiek even doet dromen van een ideale wereld...'

Het concert in Amsterdam maakt onderdeel uit van een tournee langs de belangrijkste concertzalen van Europa. De wereldpremière van het werk vindt plaats in Athene op 17 april, gevolgd door optredens in Rome (18 april), Stockholm (19 april), Luxemburg (20 april), Parijs (21 april), Keulen (22 april), Amsterdam (24 april), Brussel (25 april), Birmingham (27 april) en Wenen (29 april).

Dit programma wordt gesponsord door A.T. Kearney en programma Cultuur 2000 van de Europese Unie.

Dinsdag 24 april 2007,
Goran Bregovic
Goran Bregovic Wedding and Funeral Band
Kristjan Järvi's Absolute Ensemble
Kristjan Järvi, dirigent
Bregovic - Forgive me, is this the way to the Future?
Aanvang 20.15 uur in de Grote Zaal van Het Concertgebouw in Amsterdam, dit programma heeft geen pauze.

Kaarten à € 45,- kunnen telefonisch, via de website of aan de kassa van Het Concertgebouw gekocht worden. Reserveerlijn: 020-6718345 (dagelijks van 10.00-17.00 uur); Uitburo 0900-0191 (€ 0,40 pm, dagelijks van 9.00-20.00 uur).

Website Concertgebouw: www.concertgebouw.nl.  
Website Goran Bregovic: www.goranbregovic.co.yu.