Op woensdag 28 maart a.s. komt Groninger Martin Korthuis op uitnodiging van de Limburgers Paul van Loo en Ivo Rosbeek naar Wittem voor een dubbelconcert.

In januari dit jaar traden ze ook al samen op in Café Hammingh in Garnwerd (Groningen). Daar kreeg het publiek een Gronings-Limburgstalig dubbelconcert van Martin Korthuis en Paul van Loo voorgeschoteld, dat stond als een huis. Er ontstond iets moois tussen Martin, zijn muziekmaten en Limburgse vrienden Paul van Loo en Ivo Rosbeek. Ook in de herhaling van dit concert in Wittem zullen ze laten zien dat taal geen barrière hoeft te zijn. Maar dat de emoties van het Gronings- en Limburgstalige lied voor iedereen goed te volgen zijn. Ook Martins muziekvrienden Albert Bartelds (zang/gitaar) en Rick Mensink (percussie/zang) zijn van de partij.
 
Repertoire
Deze muzikanten hebben elkaar gevonden dankzij de liedjes van Ede Staal. Paul van Loo is bekend van de in het Limburgs vertaalde liedjes van Ede Staal. En Martin Korthuis vetolkt verschillende nummers van Ede Staal. Maar ook met zijn eigen Groninger liedjes, zijn bijzondere stem en zijn ingetogen stijl weet Martin Korthuis steeds weer een bijzonder sfeerconcert neer te zetten. Zijn liedjes gaan over de dood, de liefde, het vaderschap, verlies, vreugde en heimwee.

In de zomer van 2006 kwam zijn album Aailaand (=eiland) uit. Tijdens de daaropvolgende Aailaandtour blijkt telkens weer dat Martin zijn publiek weet te raken. "Sfeervol, intiem, puur, topconcert, zo moet muziek zijn" zijn de reacties uit het publiek.

28 maart 2007, Martin Korthuis met Paul van Loo & Ivo Rosbeek
Aanvang 20.00 uur
Locatie: Wittemer Allee 32, 6286 AB Wittem (Limburg).
Entree: € 12,50
Reserveren: tel. 043 450 17 41

Informatie: www.martinkorthuis.nl.