In De Oude Remise in Nieuweschans staan op 22 april Kieran Halpin en Anth Kaley op het podium, op 3 mei is het de beurt aan Kenny Speirs met zijn band Real Time.

Kieran Halpin en Anth Kaley
Kieran Halpin is dit jaar slechts twee keer in Nederland, waarvan één keer in De Oude Remise in (Bad) Nieuweschans. Een plek die Halpin wel bevalt. Dichtbij de Duitse grens waar hij veelvuldig optreedt, maar ook de akoestiek van het gebouw wordt door hem gewaardeerd. Vorig jaar beleefde hij daar, samen met Anth Kaley, een uitverkocht middagconcert. Ook nu weer hetzelfde recept: taartjes eten en genieten van één van Ierlands' meest succesvolle singer-songwriters. Halpin is grootmeester van de Ierse Folk, die er in is geslaagd om grote namen als Ilse de Lange (All the answers) zijn nummers te laten zingen. Daardoor kan hij zelf, samen met de weergaloze pianist Kaley doen wat hij het liefste doet: de wereld rondtrekken en op leuke plaatsen muziek maken.
Website: www.kieranhalpin.com.

Zondag 22 april 2007, Kieran Halpin en Anth Kaley, De Oude Remise in (Bad) Nieuweschans, aanvang: 15.00 uur.

Real Time: Kenny Speirs
Real Time is een Schotse folkgroup, opgericht door Kenny Speirs - oprichter en drijvende kracht achter de destijds befaamde John Wright Band. Real Time bestaat verder uit Judy Dinning - geeft sinds de 70-er jaren de Schotse folk een prachtige stem - Iain Anderson, de virtuoze violist en Tom Roseburgh op keyboard. In z'n jonge jaren speelde Kenny Speirs wel in rock-bands. Langzamerhand dreef hij in de richting van de folk-muziek: hij bezat folk-clubs en presenteerde een succesvol wekelijks folk-programma op Scottish Borders Radio. In 1990 ontmoette hij John Wright en samen formeerden zij de John Wright Band. Ze begonnen te spelen in locale pubs en clubs, maar behoorden na verloop van tijd tot de topacts van de folkscene in Engeland, Ierland en Schotland - en Europa. In 1998 bracht Speirs zijn eerste solo-cd uit, Bordersong, in 2002 gevolgd door North Wind Blowing. Zijn meest belangrijke project in zijn lange carrière werd de formatie in 2001 van zijn eigen band Real Time, Met Judy Dinning en Joe Wright (later vervangen door Iain Anderson) gaat Speirs verder met gevarieerd materiaal, vooral met de traditionele Schotse liederen die hij graag zingt.
Website: www.realtime.uk.net.

Donderdag 3 mei 2007, Kenny Speirs en band Real Time, De Oude Remise in (Bad) Nieuweschans, aanvang: 20.00 uur.

Zie ook: www.deouderemise.nl.