"In Alleenigheid", heet het solo-programma van de Vlaamse singer-songwriter Gerry De Mol, dat aanstaande vrijdag 6 april in première gaat in Tey in Belsele.

Gerry De Mol is producer, zanger, gitarist en liedjesschrijver. Kleine Blote Liedjes en Oblomow zijn twee van z'n bekendste projecten. Eva De Roovere, zijn partner in Kleine Blote Liedjes, koos voor een solo-carrière. De Mol volgt nu haar voorbeeld.

"In Alleenigheid" is een live soloprogramma met de radio- en podiumhits van Oblomow en Kleine Blote Liedjes (zoals ‘Op Een Hoopje') nu in originele uitvoering, met inbegrip van nieuwe liederen en modern chanson.

Gerry De Mol begon als recensent van wereldmuziek en jazz bij onder andere De Morgen, Knack Weekend en werkte mee aan diverse radioprogramma's. Later schrevne zijn collega's over hem als muzikant ondermeer:

"Te doornig voor kleinkunst, doop je dit best speelse rootsmuziek." (Knack)

"...sfeervolle, intelligente en avontuurlijke liedjes, die zowel auditief als tekstueel van een goed ontwikkeld vakmanschap getuigen". (De Financieel Economische Tijd)

"Uniek is Kleine blote liedjes ook omdat De Mol meteen een hoog taalniveau bereikt. Zowel in zijn eigen teksten als in de vertalingen laat hij zien hoe een liedje direct en eenvoudig te begrijpen moet zijn, liefst beelden oproept, en universeel te interpreteren is". (De Standaard)

"...subtiel en soms rootsy akoestisch snarenspel plus prachtige zang. (...) Kenmerkend zijn ook de melancholische toonzetting, de gelaagdheid in de (altijd Nederlandstalige) teksten en het gevoel voor humor". (Folkforum.nl)

"Gerry De Mol is een uitstekende multi-intrumentalist en geweldige songschrijver.
Zijn gitaarspel is uniek. Hij beheerst zowel blues, folk, country als nog een
handvol andere muziekstijlen". (Folktribune)

Gerry De Mol, vrijdag 6 april, 21 uur, Toegang € 8,00 (leden 6 euro). Lokatie: 't Ey Koutermolenstraat 6b, 9111 Belsele (Sint-Niklaas), E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. site www.tey.be. Telefoon: +32 3 772 11 93.