Gitaargrootheid Albert Lee komt op 15 april naar de Tiendschuur, en 18 april heeft Cambrinus David Olney op het podium in Horst.

ALBERT LEE & HOGAN'S HEROES
Zondag 15 april
16.00 uur   € 20,-
concertlocatie De Tiendschuur

De absolute gitaargrootheid Albert Lee voelt zich thuis in Cambrinus en heeft voor zijn enige concert in Nederland andermaal voor Horst gekozen. Vanwege de te verwachten grote belangstelling staat hij op het podium in de Tiendschuur, waar Albert Lee ook al eens eerder speelde.

Zijn virtuoze gitaarbehandeling maakt Albert Lee tot een gitaaricoon en voor velen staat hij te boek als een van de snelste gitaristen ter wereld. Hij bouwde zijn reputatie als een van ‘s werelds topgitaristen op als begeleider voor grootheden als Eric Clapton, Emmylou Harris, Joan Armatrading, Jackson Browne, Joe Cocker, Dave Edmunds en vele anderen. Ook op de laatste cd van JJ Cale & Eric Clapton is Albert Lee van de partij.

Niet alleen Albert Lee, maar ook zijn begeleidingsband Hogan's Heroes hoort tot de crème de la crème van de Britse muziekscene. Zijn begeleidingsmuzikanten speelden  individueel samen met Emmylou Harris, Charles Aznavour, The Three Degrees, George Harrison, Matchbox en  Lonnie Donegan om maar enkele namen te noemen.  Zo zat toetsenist Pete Wingfield samen met David Gilmour van Pink Floyd in de begeleidingsband van Paul McCartney toen die in de beroemde Cavern Club zijn live rock 'n roll-DVD "Run Devil, Run" opnam.
 
DAVID OLNEY & SERGIO WEBB
woensdag 18 april
20.30 uur  € 15,-

David Olney behoort alweer ruim een kwart eeuw tot de meest oorspronkelijke singer-songwriters van Amerika. Townes van Zandt noemt hem in één adem met Bob Dylan, Mozart en Lightnin' Hopkins. Freek de Jonge wilde per sé met hem op het podium en door anderen wordt hij op handen gedragen als een van de grootste op singer-songwritersgebied. Hij heeft 13 cd's op zijn naam, de 14e is onderweg. En is hij voor de ingewijden bekend als schrijver van liedjes voor mensen als Steve Young, Emmylou Harris en Linda Rondstadt. Bij het grote publiek in Europa is de bekendheid die hij verdient tot nu toe echter achterwege gebleven. Over zijn live-reputatie bestaat geen twijfel. Hij stond op ontelbare podia en overal waar hij komt laat hij een verpletterende indruk achter. Een recensie uit Platomania spreekt boekdelen: : "David Olney's studioplaten mogen dan wel smaakvol en zeker niet overdadig geproduceerd te zijn, toch is David Olney live op zijn sterkst, liefst in een intieme setting". En in Cambrinus is hij wat dat betreft op zijn plaats.

Zie ook: www.cambrinusconcerten.nl.