De van oorsprong Groningse en in New York succesvolle chansonnier en cabaretier Frans Bloem geeft vanaf vrijdag 13 april zeven voorstellingen in de Groningse ommelanden.

Frans Bloem groeide op in Groningen en bracht veel van zijn vakanties door op de boerderij van zijn "oom en tante" in Wehe den Hoorn, waarna hij op jonge leeftijd besloot naar de Verenigde Staten te gaan. Sinds jaar en dag treedt hij op als chansonnier / cabarettier, waarbij zijn voortreffelijke vertolkingen van Aznavour hem veel bekendheid brachten. Zijn buitengewone talenten als entertainer bezorgden hem erkenning als "de zanger met die mooie stem" in een voorstelling van bijzondere dimensies, een absoluut onderhoudende show. In 2002 werd zijn talent dan ook bekroond met de New York Bistro Award. Als actief globetrotter brengt Frans zijn muziek ten gehore over de gehele wereld.

Guus Westdorp (pianist-componist) werkt sinds ruim 20 jaar in de professionele muziek- en theaterwereld. Hij was pianist bij onder meer Toon Hermans, Ramses Shaffy, Liesbeth List en René Froger. Voor Ruth Jacott & Paul de Leeuw schreef hij de hit "Blijf Bij Mij". Momenteel is hij vaste begeleider van Mathilde Santing , Micheline van Hautem (B.), Anton Montagne en Frans Bloem.

Bloem op eigen bodem is een gevarieerd en onderhoudend programma met liederen van Staal, Aznavour, Brel, Shaffy, Piaff en Westdorp. De reeks voorstellingen start in het kerkje van Vierhuizen dat vorig jaar werd beloond met de restauratieprijs. Voordat de restauratie begint, zal het kerkje nog één maal zijn deuren openen: voor de Groninger die terugkeert naar zijn roots. Gedurende de tour bezoeken Frans en Guus De Vrijborg in Nuis, De Hoogte in Winsum, De Oude Remise in Nieuweschans, 't Marnehoes in Wehe den Hoorn, 't Zielhoes aan de Noordpolderzijl te Usquert , waarna de reeks afsluit met een voorstelling bij Imca Marina in De Vicari in Midwolda.

vrijdag 13 april 2007 - 20.00 uur - Het Kerkje - Vierhuizen
zaterdag 14 april 2007 - 20.00 uur - De Vrijborg - Nuis
zondag 15 april 2007 - 15.00 uur - De Hoogte - Winsum
vrijdag 20 april 2007 - 20.00 uur - De Oude Remise - Nieuweschans
zaterdag 21 april 2007 - 20.00 uur - 't Marnehoes - Wehe den Hoorn
zondag 22 april 2007 - 15.00 uur - 't Zielhoes - Noordpolderzijl - Usquert
vrijdag 27 april 2007 - 20.00 uur - De Vicari (bij Imca Marina) - Midwolda

Reserveringen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0595-491858 na 18.00 uur
Toegangprijs: € 12,50 aan de kassa van de diverse locaties.

Zie ook: www.fransbloem.com.