Pete Morton's Tour of Belgium and Holland start morgen, zaterdag 7 april, in  Heythuysen. Zondag is hij ook bij Omroep Venlo te beluisteren.

Pete Morton wordt in Engeland gerekend tot de beste singer-songwriters. Ruim twintig jaar is deze liedjessmid actief en reist hij met zijn pakkende songs de hele wereld rond. Vol passie zingt hij geweldige songs die doeltreffend worden begeleid op de akoestische gitaar. Het ene moment is hij bloedserieus, het andere moment humoristisch met een gezonde dosis zelfspot. Zijn cd Hunting the heart uit 2000 werd door MOJO-folk uitgeroepen tot cd van het jaar. Ook zijn meest recente cd Flying an unknown flag ontvangt lovende kritieken. Laat je verrassen door zijn kijk op de wereld en geef je over aan zijn overweldigende stem!

pete morton
Pete Morton

"Pete Morton liet zien en horen dat je met rake protest- en lovesongs, gebracht met slechts een handvol gitaarsnaren en één stem (maar met een stem die nog dagen in je hoofd blijft hangen!), zeer boeiend een zondagmiddag kunt doorbrengen."
Jan Duijf, Folkcafé Cambrinus, Horst
 
"Een stem die menigten aankan, een uitstraling die je niet kunt negeren, eenvoudig gitaarspel, interessante verhalen, een eigen blik op de wereld en liedjes die blijven hangen."
Dick Laning, De Stentor, Zwolle
        
Op paaszondag 8 april a.s. is Pete Morton vanaf 19:30 uur rechtstreeks live te beluisteren op Omroep Venlo bij het programma Red Rooster via website www.redroosterradio.nl.

Tour of Belgium & Holland april 2007, data:
Za 7 april 2007, 22:30, Café Tom Tom, Heythuysen, solo
Zo 8 april 2007, 19:30, Radio Venlo/Red Rooster, Venlo, solo
Ma 9 april 2007, 20:30, Paradiso di Angelo, Heerlen, solo
Di 10 april 2007, 20:30, Folkclub Noordwijkerhout, Voorhout, solo/met Cross Current
Wo 11 april 2007, 20:30, Folkcafé Cambrinus, Horst, & Friends
Vr 13 april 2007, Muziekpublique, Brussel, solo/met Cross Current
Zo 15 april 2007, 20:45, Trouble Tree Folkclub, Koudekerk ad Rijn, solo/met Cross Current

Zie ook: www.petemorton.com.