Op donderdag 19 april treden Hans Theessink en Stephen Simmons op in de BRTO-studio in Bergen op Zoom.

Op donderdag 19 april a.s. vindt in de BRTO-studio aan de Burgemeester Van Hasselstraat 7 te Bergen op Zoom weer een opnameavond plaats voor het radioprogramma Crossroads. Ditmaal treden een aanstormend talent uit Amerika en één van de beste Nederlandse bluesartiesten op. De toegang is als altijd gratis. Vooraf aanmelden is wel noodzakelijk.
 
Van oorsprong is Hans Theessink, die al vele jaren in Wenen woont, een Tukker. Tijdens zijn reeds enkele decennia omspannende carrière speelde hij met veel Amerikaanse bluesveteranen. Dat maakt het verleidelijk om de muziek van Hans in het vakje "blues" onder te brengen. Toch is het in de praktijk eigenlijk moeilijk deze autodidact in één hokje te stoppen. Zijn muziek wortelt weliswaar duidelijk in de blues maar tegelijkertijd moet worden vastgesteld dat hij dat genre ruimschoots overstijgt. Hans moet het niet hebben van volume of ruig spel. Zijn muziek klinkt juist zeer ontspannen. En toch blijf je bij ieder nummer op het puntje van je stoel zitten. Dat was zo bij zijn eerste 19 (!) solo albums en dat zal op zijn nieuwe, een dezer dagen te verschijnen nieuwe album Slow Train niet anders zijn. Bluesveteraan Bo Didley omschreef Hans Theessink ooit als "one helluva guitar player".

Singer/songwriter Stephen Simmons groeide op in een zwaar religieus plattelandsdorpje in Tennessee als zoon van een lerares en een fabrieksarbeider. Al op jonge leeftijd trok deze smalltownboy naar de grote stad, Nashville. Daar deed hij wat daar zoveel anderen doen: muziek maken. Maar de manier waarop hij dat deed, week zodanig af van wat al die andere muzikanten in zijn omgeving doen dat hij zich al snel wist te onderscheiden. Zijn debuutalbum Last Call kwam via Crossroads bij Rounder Europe terecht en dat resulteerde erin dat 's mans nieuwe album "Drink Ring Jesus" via die maatschappij ook goed verkrijgbaar is in Europa.
Stephen's conservatief christelijke opvoeding en de lokroep naar het leven van de nachtuilen, drankorgels en andere zondaars zijn tekstueel gezien zijn grootste bron van inspiratie. Vocaal en muzikaal doet hij aan Chris Knight en Steve Earle denken, vooral door zijn stijl van zingen en zuidelijke tongval. Ingetogen verhalende liedjes over liegen, bedriegen en drinken. Een verlossing voor een ieder.
Stephen debuteert op 19 april 2007 op Europees grondgebied. Hij zal worden begeleid door gitarist Dave Coleman.
 
Wie deze opnameavond (gratis) bij wil wonen, is welkom. In verband met de beperkte ruimte in de studio wordt u wel verzocht uw komst vooraf aan te kondigen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zie ook: www.crossroadsradio.nl.