Zondag 29 april wordt het weer druk op Cultureel Podium Roepaen in Ottersum, eerst folk met Ygdrassil en Kirsty McGee, vervolgens de Engelse groep Ezio.

Linde Nijland en Annemarieke Coenders vormen samen met multi-instrumentalist Bert Ridderbos Ygdrassil. Prachtige meerstemmige folk met een voorliefde voor ingetogen, akoestische muziek. Invloeden zijn te horen van Sandy Denny (Linde heeft een eigen Sandy Denny programma), Joni Mitchell en Kate & Anne McGarrigle. 'Mooier dan dit heeft Nederlandse folk eigelijk nooit geklonken' (Heaven). Mooie folkmuziek met stemmen die in de kapel van Roepaen hemels tot hun recht zullen komen. Het optreden op Roepaen zal het laatste zijn in hun meer dan 10-jarige carriere samen.
Kirsty McGee is een Engelse folkzangeres. Mooie intieme songs, nauw verwant aan de Engelse folk. Met Frost leverde Kirsty McGee vorig jaar een hele mooie cd af. Een cd met mooie dromerige folkliedjes die kon concurreren met het beste van zangeressen als Kathryn Williams en Kate Rusby. Nauw verwant aan de traditionele Britse folk en met name de muziek van Nick Drake, maar tegelijkertijd fris genoeg om vandaag de dag nog relevant te zijn.

Aanvang 14.30 uur, entree € 12
 
Ezio is een topformatie uit Engeland. Al meer dan tien jaar zijn ze samen, Ezio Lunedei (zang/gitaar) en Mark "Booga" Fowel (gitaar). Ze kenden elkaar uit de Cambridge scene, waar ze regelmatig elkaars optreden bezochten. Beide heren waren altijd al onder de indruk van elkaars gitaarspel, op een gegeven moment kwamen ze dan ook tot de conclusie dat ze elkaar live versterkten zodat ‘ één en één' drie werd. Vanaf die tijd hebben ze altijd samen gespeeld, op straat, in bars, clubs en op vele festivals. Een van de belangrijkste elementen van de succesvolle combinatie is de ongelofelijke live show. Het ‘vloeibare gitaarspel' van Booga is het perfecte geluid voor de songs van Ezio en voegt de juiste emotie toe aan de nummers. Prachtige ballads met veel gevoel in de teksten worden afgewisseld met krachtige nummers, waarbij de twee frontmannen hun energie kwijt kunnen.
In Nederland en België speelde de band al regelmatig in clubs (o.a. Paradiso) en op festivals (o.a. Parkpop in Den Haag). In Duitsland spelen ze uitgebreid zalen voor meer dan 1000 man, nu Nederland nog. Met de komst van een nieuw album getiteld "Ten Thousand Bars" zal Ezio in het voorjaar 2007 gaan touren door Engeland, Duitsland en de Benelux. Ook voor de fans van Venice een aanrader!
 
Aanvang 17.00 uur, entree € 10

Zondag 29 april 2007, Ygdrassil en Kirsty McGee in de kapel, Ezio in de Nightclub. Cultureel Podium Roepaen, Kleefseweg 9, Ottersum.

Zie ook: www.cultureelpodium.nl.