Op zondag 6 mei is op het Cultureel Podium in Ottersum een dubbelconcert van Rachelle van Zanten en The Lancaster Orchestra.

Een dubbelconcert in de nightclub van de Canadese zangeres Rachelle van Zanten en The Lancaster Orchestra uit Zweden. De Blues, R&B, soul en rock van zangeres, gitariste Rachelle van Zanten is divers. Stevige songs afgewisseld met prachtige songs. Waar Rory Block blijft steken daar is het grote talent van Rachelle van Zanten. Ze maakte vorig jaar veel indruk op Take Root Festival en bracht onlangs haar uitstekende cd Back to Francois uit. Een pittige dame die veel in haar mars heeft. Binnenkort staat ze ook op het gerenommeerde Orange Blossom Festival in Duitsland van het Glitterhouse label, en die gaan alleen voor kwaliteit. En het schijnt dat ze nog samen met Wendy McNeill in de zandbak heeft gespeeld.
 
The Lancaster Orchestra maakt fraaie sfeervolle muziek zoals ze dat alleen in Scandinavië kunnen maken. Melancholische songs die allesbehalve tot somberheid stemmen. Hij heeft twee prachtige platen gemaakt met indringende muziek die je diep ontroeren. De muziek doet denken aan Ryan Aams, Willy Oldham, Neil Young en Lambchop. De grote man achter deze naam is Calle Mathson, Hij komt solo naar Roepaen. de pers: 'En dat is Calle Mathson. With Help From Absent Friends is als een donker huis, waar door de kieren licht naar binnen dringt - en de ruimte in een verwarmende gloed zet. Dát gevoel roept de fenomenale Lancaster Orchestra bij mij op. En dat gevoel voldoet als woorden nagenoeg tekortschieten'.

Luisteren kan op: www.myspace.com/rachellevanzanten of www.myspace.com/thelancasterorchestra.
 
Zondag 6 mei 2007, Rachelle van Zanten en Lancaster Orchestra, Cultureel Podium Roepaen, Ottersum. Aanvang 14.30 uur, entree € 12.

Zie ook: www.cultureelpodium.nl.