Zondagmiddag 13 mei zijn er op Cultureel Podium Roepaen in Ottersum optredens van Rosie Thomas en Dijsseldonk en de cd-presentatie van BJ Baartmans


Ze heeft een hemelse stem en dromerige songs. Rosie Thomas kreeg een platencontract dankzij twee duetten die ze opnam met Damien Jurado en haar inmiddels vierde album, These Friends Of Mine, maakte ze samen met Sufjan Stevens en Denison Witmer. De rol van Stevens is zelfs zo groot dat These Friends Of Mine ergens op het internet werd omschreven als Seven Swans Part 2. Daar zit wat in (Sufjan's banjo speelt een belangrijke rol), maar het doet Rosie Thomas wel ernstig tekort. Het zijn namelijk háár liedjes die het drietal, aangevuld met Josh Myers en incidentele gasten als Jeremy Enigk en Damien Jurado, ten gehore brengt. En het is háár prachtige stem die deze plaat vooral draagt, ook al kleurt deze regelmatig op fraaie wijze met die van haar vrienden. Vriendschap is, niet verwonderlijk, het meest belangrijke thema op het buitengewoon mooie en intieme These Friends Of Mine, die soms misschien wat vrijblijvend, maar absoluut nergens overbodig klinkt. Tot de vele hoogtepunten behoren de dromerige bewerking van REM's The One I Love, het ontroerende Much Further To Go en All The Way To New York City.
Rosie Thomas wordt begeleid door Denison Witmer.
 
Na Rosie Thomas is er een optreden van Eric van Dijsseldonk en de cd presentatie van de nieuwe cd Verwant van BJ Baartmans. Door een ongeval kan BJ Baartmans wel zijn cd presenteren en een aantal nummers ten gehore brengen samen met de band van Eric van Dijsseldonk, maar niet een volledig optreden verzorgen. Maar zijn nieuwe cd Verwant wordt wel feestelijk gepresenteerd. De cd is de opvolger van de succesvolle nederlandstalige cd Verpand.

Dijsseldonk is de band rond zanger, gitarist en songschrijver Eric van Dijsseldonk, die al jaren grossiert in pakkende popliedjes. Eerst als frontman van Smalltown Romeos, later onder eigen naam en sinds kort in zijn eigen taal. Eric van Dijsseldonk bracht enige tijd geleden de cd Bijna Lente. Fraaie Nederlandstalige gitaarpop die alom wordt geprezen. Oor: 'Crowded House in het Nederlands' en 'Melodieen van Johan achige schoonheid'.

Zondag 13 mei 2007, Rosie Thomas, Eric van Dijsseldonk en cd presentatie BJ Baartmans, Landgoed Roepaen, Kleefseweg 9, Ottersum.
Aanvang 14.30 uur, entree € 10, reserveren en overige info: www.cultureelpodium.nl.