Morgen, vrijdag 11 mei, staan de Gonnagles op het podium bij Folkclub Twente in Enschede.

De "Gonnagles" is een folk collectief dat zijn oorsprong heeft in Enschede. Inmiddels bestaat de folkband uit ruim een dozijn muzikanten, die in wisselende bezetting op het podium staan in Nederland en zo nu en dan over de grens. Het repertoire varieert van dansbare Vlaams/Franse balfolk en swingende klezmer tot virtuoze Ierse jigs en reels. Gezien het grote aantal multi-instrumentalisten telt de band (bij de laatste telling): 4 violen, 6 gitaren, 3 accordeons, 1 alt viool, 3 djembees, 3 dwarsfluiten, 3 bodhrans, 11 tinwhistles, 3 basgitaren, 1 trompet, 1 contrabas, 1 trekzak, 1 cello, 1 harp, 1 noorse balk, 4 cajons, 2 piano's, 1 xylofoon, 1 klarinet, 3 kazoos en een woei-fluitje. Tot grote spijt van de band zijn ze er nog nooit in geslaagd al deze instrumenten tegelijk te bespelen.

gonnagles
The Gonnagles, foto Ronald Rietman

De Gonnagles wonnen vorig jaar met grote overmacht het Noabers festival en hun repertoire is sindsdien flink uitgebreid met een CD in de maak. Ook dit jaar stonden ze volop in de belangstellig van de media met het Noabers festival en openden ze met veel succes de Enschede Bal Folk Nacht in de Grote Kerk. Vorig jaar speelden ze een stomende Ierse set op de St. Patricks Party, dit keer is er ruimte voor hun complete gevarieerde repertoire.

Vrijdag 11 mei 2007, Gonnagles in Folkclub Twente, Past. Geertmanstr. 17, Enschede, om 20:30 uur. Entree: EUR 8,=, donateur/student: 6,=
Reserveer online of bel 053-4766283 / 053-5383334 (na 18:00)

Zie ook: folk.twente.org.