Si Kahn en Don Paisley & The Southern Grass zorgen op dinsdag 22 mei voor een swingende afsluiting van het derde seizoen Folk in de Wâlden in Oentsjerk.

Si Kahn is een Amerikaanse singer/songwriter in de traditie van de legendarische Woody Guthrie, die zich opwierp voor de armen en verdrukten in onze samenleving. Maar ook Phil Ochs, Tom Paxton en Pete Seeger is hij schatplichtig. Kahn, zoon van een rabbijn, zet de strijd voor burgerrechten en gelijke behandeling op niet mis te verstane wijze voort: vasthoudend, gemotiveerd en enthousiast. Kahn is een charismatisch en veelzijdig man die al veertig jaar zijn maatschappelijke betrokkenheid toont en daarvoor de wereld afreist.

Don Paisley & The Southern Grass vormen een heus familiebedrijf: sinds het ontstaan van de groep in de jaren zestig maakten al meer dan 35 familieleden van oprichters Bob Paisley en Ted Lundy deel uit van de groep. Pure bluegrass met fiddle, banjo, mandoline, gitaar, staande bas en de bekende nasale zang, uit het zuidwesten van Virginia. Opwindend en stuwend, betoverend in zijn geniale eenvoud. De mannen onder leiding van Don Paisley die zijn vader, die in 2004 overleed, als leider opvolgde maar al sinds 1971 lid is van de groep, staan garant voor een avondje onvervalste voetjes-van-de-vloer goodtime music.

Op zaterdag 16 juni vindt op landgoed Stania State in Oentsjerk het eerste Festival Folk in de Wâlden plaats. Voor alle festivalinfo: www.folkindewalden.nl.
 
Datum: dinsdag 22 mei 2007
Aanvang: 20.30 uur (zaal open om 20.00 uur)
Locatie: landgoed Stania State, Rengersweg in Oentsjerk
entree: € 10,-
reserveringen: 058-2125690/2562736 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.