Op dinsdag 22 mei a.s. is de prachtige Statenzaal van het Hof in Dordrecht wederom het decor van een intiem dubbelconcert; ditmaal wel een heel bijzondere combinatie: Claude Diamond en Oh Susanna.

Diamonds are forever. Toen Claude Diamond in 1960 afstudeerde besloot hij om zijn grote liefde, de muziek, even te laten rusten. Even werd 44 jaar, want pas in 2004 bracht hij op 65-jarige leeftijd zijn eerste CD, Diamond Dust uit. Vorig jaar volgde Highway Of Life; beide albums bieden een gevarieerde verzameling liedjes, waarin hij met veel vakmanschap country, bluegrass, folk en rockabilly tot een pakkend, uiterst puur geheel weet te smeden. In zijn karakteristieke liedjes snijdt hij op directe wijze, en niet zonder humor, zowel de positieve kanten als de zelfkant van het leven aan, waarbij zijn beeldende vertelkunst, alsook het timbre in zijn stem met name doet denken aan John Prine.
 
Er komen al jaren veel mooie dingen op muzikaal gebied uit het land van the great plains, Canada. Kathleen Edwards, Sarah Harmer, Bruce Cockburn en Lynn Miles hebben bij het betere muziekpubliek inmiddels een aardige reputatie opgebouwd en bewezen dat Canadiana niet hoeft onder te doen voor welke Americana dan ook. Het nieuwste pareltje aan de Canadese kroon is Suzie Ungerleider, die als Oh Susanna na een betrekkelijke radiostilte van 3 jaar nu terug is met het prachtige album Short Stories. Suzies talenten op met name vocaal gebied zijn indrukwekkend; ze kan rocken als Kathleen Edwards, maar in haar ballades hoor je ook de snik van Dolly Parton. Heel bijzonder!
 
Voor meer informatie: www.crossroadsindordrecht.nl
kaarten a 15 euro verkrijgbaar aan de zaal of via
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
zaal open: 19.30 uur
aanvang concert: 20.15 uur
einde: ca. 22.45 uur