Jong talent Suze Cramer speelt op 28 mei op Roepaen, op 1 juni treedt jonge topper Nynke Laverman op in Ottersum.

Maandag 28 mei 2007, tweede pinksterdag treedt de jonge Nederlandse zangeres Suze Cramer op Cultureel Podium Roepaen met Suze Chante. Aanvang voorstelling is 14.30 uur.
In Suze Chante wordt u door Suze Cramer onthaald op een fraaie mengeling van Franse en Nederlandse liedjes. In het openingsnummer ‘La fête continue' wordt de aftrap gegeven voor een programma dat heen en weer vlindert tussen lichtheid en diepgang. Na de vertwijfeling in Barbara's ‘Vienne' ervaart u de bruisende levensvreugde in ‘La Mer' van Trenet. Via een uitspatting in Brels ‘J'en appelle' arriveren we bij de liefdevolle overgave in Aznavours ‘Toi et moi'. Begeleid door vleugel en accordeon zal Suze naast Franstalige (en enkele Duitse) nummers ook liedjes van Shaffy, Halsema en eigen werk vertolken.
Zwolse Courant, 15 jan. 2006; ...Formidabele vertolking van Brel...ook opvallend waren de originaliteit, muzikale zeggingskracht en subtiele tekstvirtuositeit van haar eigen werk...

Vrijdag 1 juni 2007 staat Nynke Laverman voor de derde maal op Roepaen met de Maisfrou, het is één van de laatste voorstellingen van deze uiterst succesvolle productie. Aanvang voorstelling is 20.30 uur.
Samen met haar muzikanten dompelt Nynke haar publiek onder in alle denkbare emoties. Opnieuw laat ze horen hoe ze een perfecte stembeheersing combineert met een hartstochtelijke vertolking en een bijna koesterende behandeling van haar teksten. En weer blijkt hoe mooi het Fries kan klinken.
Albertina Soepboer schreef prachtige teksten over liefde en overgave aan de hand van vier Mexicaanse oervrouwen. Eén daarvan is de Maisvrouw, die ondanks alles steeds opnieuw durft te zaaien. Die aan het einde van haar leven nog steeds durft te dromen. Durft te dromen tot het breekt.

Voor meer informatie en reserveringen: www.cultureelpodium.nl.