Op woensdag 30 mei is er weer Boterhammen in de Tuin bij Vredeseilanden in Leuven (B) met muziek van Marlène Dorcéna & Gerry De Mol.

Boterhammen in de Tuin, dat is lunchen met een streepje muziek in de tuin van de non-gouvernementele organisatie voor ontwikkelingssamenwerking Vredeseilanden (en dat nog gratis ook). Deze keer zijn Marlène Dorcéna & Gerry De Mol uitgenodigd voor Haïtiaanse melodietjes en andere liedjes op een -hopelijk mooie- lentedag.

Publiek is van harte welkom, en breng je boterhammen mee!

Kleine Blote Haïtiaanse Liedjes
Marlène Dorcéna kwam naar het koude België in 1990 met een theatervoorstelling. Zeventien jaar later, en na enkele keren over en weer te zijn gevlogen tussen de Caraïben en onze zuiderburen, woont ze in de buurt van Namen en toert ze door  Europa om haar Haïtiaanse ziel uit te dragen. Ze zingt zowel eigen teksten als door de traditie gedragen liedjes in het creools, de Haïtiaanse mix van oud Frans, Afrikaanse talen en andere mengelmoes. Haar liedjes zijn nooit zomaar gratuit, ze gaan over de misère van het dagelijks bestaan in Haïti of hoe de maïs is uitgeschoten, ze vinden wortels in de voodoo cultuur van Papa Loko en Papa Dambala, maar ook bij Henry Salvador en het Franse chanson.

Gerry De Mol en Marlène leerden elkaar kennen toen Oblomow zijn Ladies Night project deed en recent zong Marlène mee in Perles d'Amour van Oblomow.  Ze werken samen aan een theatervoorstelling met andere liedjes, en brengen in verschillende formaties Marlènes repertoire. Dit keer in een intimistische setting met pareltjes uit de paradijselijke eilanden waar het niet zo paradijselijk leven is. Kleine Blote Haïtiaanse liedjes als het ware.

marlène dorcéna
Marlène Dorcéna

Woensdag 30 mei 2007, Boterhammen in de Tuin met Marlène Dorcéna & Gerry de Mol, tussen 12u en 13u, Blijde Inkomststraat 50, 3000 Leuven (B). Gratis entree.

Voor informatie over de activiteiten van Vredeseilanden, zie: www.vredeseilanden.org.