Op zondag 3 juni speelt Ot Azoj Klezmerband haar theatervoorstelling Express Oriënt in het Rozentheater in Amsterdam.


Ot Azoj gaat verder waar de Oriënt express eindigt
Ot Azoj verwierf bekendheid met hun opzwepende en melancholische Klezmer, de Jiddische feestmuziek uit Oost-Europa. Met Express Oriënt verlegt de zes-koppig band letterlijk haar grens.

ot azoj
Ot Azoj - Express Oriënt

In Express Oriënt stapt Lev in Roemenië aan boord van de beroemde Oriënt Express richting Constantinopel. Hij hoopt zijn jeugdliefde terug te vinden in deze metropool. Maar... zijn zoektocht voert hem door bazaars, harems en woestijnen tot in Centraal Azië. Een intrigerende muzikale reis rond de Kaspische zee, waarbij Klezmer en Oriëntaalse muziek moeiteloos in elkaar  overvloeien.

Ot Azoj is in 1994 opgericht en speelde onder andere op de festivals Oerol, Lowlands, Mundial en Sail Amsterdam. Ook internationaal timmert de band aan de weg: er werden concerten gegeven in België, Duitsland, Zwitserland, Polen, Canada en zelfs in Guatemala. Sinds enkele jaren speelt Ot Azoj ook theaterconcerten. Na Klezmer fon Kishenev, Zets en Klezmorim is Express Oriënt de vierde productie van Ot Azoj. De band heeft zeven cd albums uitgebracht, waarvan één in samenwerking met Klezmerorkest Di Gojim.

Ot Azoj Klezmerband, zondag 3 juni 2007, Rozentheater, Rozengracht 117, Amstrdam. Tel. 020-6207953, www.rozentheater.nl.
Zie ook: www.otazoj.com.