Op 15 juni speelt Blue Dew The Long Journey Home in het USVA Theater in Groningen.

Blue Dew speelt haar laatste voorstelling The Long Journey Home van het seizoen 2006 - 2007 in Het USVA Theater in Groningen. Het was een seizoen waarin The Long Journey Home zich gezet heeft in de Nederlandse theaters, getuige het aantal theaters dat The Long Journey Home voor het volgend seizoen heeft geboekt. De in het bijna afgelopen seizoen gepresenteerde nieuwe voorstelling van Blue Dew, Roasted Barley, volgt inmiddels dezelfde geleidelijke en succesvolle weg. Na de zomer presenteert Blue Dew haar nieuwe concertagenda, maar wie alvast een kijkje wil nemen, de eerste reeks geplande optredens staat op de website van de groep.

USVA Theater Groningen
Het Usva theater is het universiteitstheater in Groningen. Studenten zullen dan ook met 2 Euro korting The Long Journey Home van Blue Dew 15 juni a.s. kunnen bezoeken. Voor overige bezoekers is de entreeprijs 7 Euro.

The Long Journey Home
Blue Dew neemt in het theaterprogramma "The Long Journey Home" het publiek mee naar het Ierse dorpje Kilkelly in het jaar 1860. Blue Dew vertelt het ontroerende verhaal van de familie Jones, een familie waarvan de oudste zoon, John Jones, emigreert naar Amerika. Een familie die een bestaan leeft zonder te weten dat hun leven zo typerend is voor de tijd waarin miljoenen Ieren hun door honger, ziekte en uitbuiting geteisterde land verlaten. Blue Dew speelt in The Long Journey Home Ierse ballades, tunes en bluegrasstraditionals, terwijl op een groot scherm sfeervolle beelden worden vertoond van Ierse landschappen, muzikanten, families en de vestiging van de Ieren in Amerika. Na afloop van The Long Journey Home zal er een afterparty met hapjes en drankjes worden gehouden in het Usva-café, georganiseerd door de studievereniging van Engels NUTS.
 
Vrijdag 15 juni 2007, Blue Dew met The Long Journey Home, USVA Theater, Oude Kijk In't Jatstraat 26, Groningen.
Entree: € 5,- voor studenten / € 7,- voor niet-studenten, aanvang 20.00 uur
Reserveren kan via de USVA balie, tel. 050-363 46 70, Balieadres: Cultureel Studentencentrum Usva, Munnekeholm 10, Groningen. De balie is open van 09.00 tot 23.00 uur. Gereserveerde kaarten kun je tot een half uur voor aanvang van de voorstelling afhalen.

Meer info via: www.usva.nl of www.bluedew.nl.