Op zondag 3 juni staat het AJ Roach Trio op het Cultureel Podium Roepaen in Ottersum, met Leine als support.

Vorige keer maakte hij solo al een diepe indruk op Roepaen en nu komt hij met trio. Nieuwe alternatieve folk-held combineert invloeden van Sixteen Horsepower met The Carter Family. Als je opgroeit in de krochten van het berggebied van Scott County, Virginia, de thuisbasis van de legendarische Carter Family en je door je ouders een streng dieet van bluegrass en traditionele mountain muziek voorgeschoteld krijgt, dan heeft dit automatisch een effect op je eigen muzikale beleving. Zo ook bij singer-songwriter A.J. Roach, wiens bijzondere stem en muziek grillig, gejaagd en donker wordt ingekleurd door de muziek uit zijn jeugd.

Deze muziek uit zijn kinderjaren speelt nog steeds een rol in A.J.'s leven en heeft hem geïnspireerd tot het creëren van zijn eigen stijl. En die heeft hij wel degelijk. Zijn muziek is een soort eigentijdse gejaagde folk met vele niet allerdaagse invloeden en liedjes die ertoe doen en ook echt ergens over gaan. Hij gaf aan op Roepaen in de kapel akoestisch te gaan zingen, wat wil je met zo'n stem, dat wordt kippenvel.
Website: www.roachmusic.com.

Support is de jonge zangeres Leine. In Leine's zwoele gitaarnummers klinken de grote invloed van jazz en bossa nova uit haar jeugd door. Haar warme jazzy stem zorgt voor een intieme sfeer, met teksten die haar verwondering over deze wereld uitdrukken. Leine wil met haar liedjes de luisteraar op haar eigen charmante wijze raken.
 
Zondag 3 juni 2007, AJ Roach Trio, support Leine. Cultureel Podium Roepaen, Kleefseweg 9, Ottersum, aanvang 14.30 uur, entree € 10.

Zie ook: www.cultureelpodium.nl