Na een zomerstop zal in september het programma van Cultureel Podium Roepaen in Ottersum weer losbarsten, met o.a. Ian Parker, Mark Lennon, Jeffrey Foucault, Gert Vlok Nel.

Een zeer gevarieerd programma met folk, blues, roots, singer songwriters, klasiek, wereldmuziek en pop. Een lijst van nieuwe toppers en oude bekenden. Het podium heeft na bijna drie jaar zijn visitekaartje meer dan afgegeven en behoort tot een van de toonaangevende podia in het oosten. Ook dit najaar belooft weer bijzonder te worden, zeker ook door de bijzondere lokatie die het maakt dat artiesten er net nog een schepje er bovenop doen. Voor de concerten kunnen al kaartjes worden gereserveerd via de website www.cultureelpodium.nl. Ook kan men daar foto's bekijken van het afgelopen seizoen, ga naar fotoalbum.
 
Het seizoen wordt geopend door de jonge blues gitarist, zanger Ian Parker. Ian Parker heeft de afgelopen jaren het podium gedeeld met muzikale grootheden als Jeff Beck, John Mayall, Peter Green, Gary Moore en niemand minder dan Eric Clapton. Dat hij de nodige respect en erkenning heeft gekregen, blijkt wel uit de uitspraak van Walter Trout: "The best band I've seen in a decade - Ian's voice, feel and guitar technique are what his contemporaries can only dream of!". Ook in september staat een optreden van Mark Lennon (Venice) & Band in de kapel van Roepaen. Het is een optreden in het kader van de Black & White tour. Op singer songwriter en rootsgebied kan men onder andere optredens verwachten van Jeffrey Foucault. Hij bracht in 2006 de prachtige cd Ghost Repeater uit, die unaniem werd verkozen tot beste cd. Hij komt met band naar Nederland. Charlie Dée bracht onlangs haar tweede cd 'Love your life' uit en maakt de hooggespannen verwachtingen helemaal waar. Verdere namen op het programma: Fred Eaglesmith, Joseph Parsons & Thod Thibaud, Hobotalk en the Rainravens.
 
Bijzondere optredens staan er van de Zuid-Afrikaanse zanger/ dichter Gert Vlok Nel, die eerde in februari een prachtig optreden voor een uitpuilende Roepaen gaf. Alex Roeka, een kruising tussen Maarten van Roozendaal en Brel komt met band. Dezelfde middag is er de folk noir van de Canadese zangeres Wendy McNeill. JW Roy brengt zijn nieuwe productie eind november en Beatrice van der Poel in december.
 
Op wereldmuziek zijn er optredens van de geweldige Braziliaanse zangeres Ceumar, de engelse/ zimbabwaanse die deze zomer ook op het Oerol en het Amsterdams Rootsfestival staat. In november komt No Blues terug naar Roepaen. Verder in het seizoen Beata Palya en Gustavo Toker.
 
Iain Matthews zal ook op Roepaen een aantal Common Grounds presenteren. In december zullen Julian Dawson, Remmelt, Muus en Femke van de parij zijn en natuurlijk Iain Matthews zelf. In januari een bijzondere middag met Ad Vanderveen en het Searing quartet.
 
Op klassiek gebied staan er optredens van de jonge Israelische celliste Timora Rosler die de suites van Bach komt spelen,  Ivo Jans brengt de Goldbergvariaties van Bach en het Daniel strijkkwartet komt met oa Schubert's Der Tod und das Madchen.
 
Op popgebied is er een dubbeloptreden van Coprack en Moss en een soulmiddag met de zusjes Kleemann van Lois Lane.
 
En dit is slechts een kleine greep uit het programma van Cultureel Podium Roepaen.