Op 8 juli 2007 is er Buiten de Waterpoort in Gorinchem het Gorcums Hippiefestival met diverse lokale bands die muziek spelen uit de tijd van Woodstock. 

Ouwe en nieuwe hippies kunnen hun hart ophalen op 8 juli aanstaande. Dan is er Buiten de Waterpoort in Gorinchem een festival waar lokale bands muziek spelen van bands uit de tijd van Woodstock. De muziek uit de hippietijd en ook het gedachtegoed is weer actueel, ongetwijfeld in reactie op de hedendaagse consumptiemaatschappij. Tussen de vele talentvolle Gorcumse muzikanten en bands zitten er een paar die qua muziek -en soms ook qua koppen- zó uit die tijd komen rollen. Met een prachtlocatie als Buiten de Waterpoort zijn alle ingrediënten aanwezig voor een soort Woodstock aan de Merwede.

poster gorcums hippiefestival

De bekende muziektent, die ook nogal eens op de Grote Markt staat, zal als podium dienen voor de muzikanten. Er zullen kraampjes van winkeliers staan en hippiebusjes mogen aan de rand van het veld parkeren. Kinderen kunnen zich laten schminken en djembe spelen.
Stadsdichter Ro van Doesburg presenteert het festival mmv musicus Izak Boom.

Het festival wordt mogelijk gemaakt door OWN Management, Stichting Arkelstad, Opus Four Music Cafe (www.opusfour.nl), Cafe Het Hoekje, Genesis (www.bardancing-genesis.nl) en Fit4u (www.fit4u-gorinchem.nl).

8 juli 2007, Gorcums Hippiefestival, Buiten de Waterpoort, Gorinchem, 14-21 uur, entree gratis

Zie voor actuele informatie bovenstaande sites en www.myspace.com/hippiefeest